Το “σ’αγαπώ” όταν το εννοείς, είναι απλή ιστορία..

January 23, 2020
2 Mins Read
28 Views

Γράφει η Βασιλική Κοτλίτσα

To σ’ αγαπώ, δεν είναι δύσκολο εν τέλει. Δεν είναι επικίνδυνο, άτολμο, επίφοβο, κουραστικό. Δε σπανίζει στις μέρες μας και δε κρύβεται μόνο πίσω από βιτρίνες γυάλινων καταστημάτων, απλά για διαφήμιση, αλλά υπάρχει γύρω μας παντού.
Δε θέλει όριο χρόνου, ταμπέλες, εκκρεμότητες, παράταση, και φόβο στην ιδέα πως ίσως δε το πούμε ή δε το ακούσουμε ποτέ.
Το σ’ αγαπώ θέλει στιγμές. Στιγμές έντονες και ήρεμες ταυτόχρονα. Σωστούς ανθρώπους και λόγια όμορφα, καθόλου περιττά. Θέλει αντοχή, κότσια, στομάχι και συναίσθημα, γι αυτό όταν είσαι έτοιμος να το λες, να το εκφράζεις με όποιο τρόπο μπορείς. Μη φοβάσαι τη διάρκεια της σχέσης. Όταν το νιώσεις, δείξε το, προσφώνησέ το, και ας έχουν περάσει και μόνο λίγοι μήνες. Ο χρόνος δεν είναι πάντα κριτής, αλλά μπορεί να γίνει και σύμμαχος σε κάθε λέξη που θα πεις.
Μη το σκορπάς όμως δεξιά και αριστερά, σε ανθρώπους που δε θα το καταλάβουν όταν το ακούσουν, γιατί ότι λέγεται πολύ, χαλάει. Δεν είναι από τα ρήματα τα απλά, που στέκονται μόνα τους ατόφια σε μια πρόταση. Είναι από αυτά που χτίζονται σε κάθε φράση που θα φτιάξεις. Είναι από αυτά που δυναμώνουν ανάλογα με τον καιρό, που φουντώνουν κάθε φορά που θα ακουστούν. Ακόμα και η απόστροφος στο σ’ αγαπώ για να δείχνει ότι πριν από αυτό ακολουθούν χιλιάδες άλλα πράγματα, που ήδη υπάρχουν.
Είναι μια λέξη που σε πολλούς κυκλοφορεί στο αίμα τους και κυλάει στις φλέβες τους κρατώντας τους ζωντανούς σε κάθε δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν.
Τα λόγια μπροστά του, μοιάζουν με άδεια τρένα αραγμένα, σε κάποια εγκαταλελειμμένη γειτονιά που το μόνο ζωντανό πράγμα που έμεινε σ’ αυτή είναι κάτι χόρτα που φυτρώνουν ανάλογα με τον καιρό.
Τίποτα δε σταματάει όταν το σ’ αγαπώ ακούγεται. Τίποτε δε πεθαίνει ,όταν δε το κρύβουμε πίσω από παρόμοιες λέξεις, μη τυχόν και χαθούμε κάπου παρακάτω.
Μη το θάβετε, λοιπόν. Μοιραστείτε το με τους ανθρώπους που αγαπάτε, σε κάθε ευκαιρία που θα βρίσκετε. Δώστε του ζωή και κάντε το να αξίζει. Δώστε του δύναμη και φτάστε το μέχρι εκεί που μπορείτε, κατανοώντας κάθε φορά οποιαδήποτε έννοια θα κρύβετε από πίσω.

Exit mobile version