Το πιο ανθεκτικό υλικό στη σχέση, είναι η αλήθεια!

February 27, 2021
One Min Read
35 Views

Γράφει η Αριάδνη.

Μόνο η αλήθεια αντέχει στον χρόνο και, ακόμη κι όταν μας διαλύει ενίοτε, η αξία της είναι ανεκτίμητη. Είναι το μόνο ανθεκτικό υλικό με το οποίο μπορείς να δημιουργήσεις στέρεες βάσεις στη ζωή σου, στις σχέσεις σου.

Κάποιες φορές βέβαια αργούμε να τη δούμε, όχι γιατί είναι πολύ καλά κρυμμένη, τουναντίον θα έλεγα, αλλά γιατί εμείς εθελοτυφλούμε. Θέλουμε τόσο πολύ να πιστέψουμε, που κλείνουμε τα ματάκια μας και βρίσκουμε τις χίλιες μύριες όσες δικαιολογίες μέχρι να δημιουργήσουμε την πλασματική πραγματικότητα που επιθυμούμε.

Πολύπλοκα πλάσματα που είμαστε εμείς οι άνθρωποι. Ο καθένας μας ένα σύνολο από αναρίθμητα βιώματα που, ανάλογα με τη λογική και τις ευαισθησίες του, τα επεξεργάζεται (συνειδητά ή υποσυνείδητα) και κάπως έτσι διαμορφώνεται ο χαρακτήρας και η κοσμοθεωρία του. Κάπως έτσι ο καθένας μας βρίσκει τον τρόπο να πορεύεται σ’αυτή τη ζωή.

Είναι ο τρόπος σου κι ο τρόπος μου, όσο για τον σωστό τρόπο δεν υπάρχει.

Και το να εκθέτει ο καθένας μας σκέψεις και συναισθήματα με την αλήθεια του ατόφια κι ακέραια, είναι από μόνο του μια λύτρωση.

Γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως μόνο τέτοιες σχέσεις αξίζουν και είναι δυσεύρετες. Γι’αυτό, όταν τις βρίσκουμε, η πόρτα μας μένει πάντα ανοιχτή κι εμείς έτοιμοι να τις καλοδεχτούμε και να τις καλωσορίσουμε.

Exit mobile version