Το μόνο απόλυτο στη ζωή μας, ο έρωτας..

March 13, 2020
3 Mins Read
47 Views

Γράφει η Κέλλυ Σεφέρου

Οι καιροί άλλαξαν, έγιναν μεταμοντέρνοι. Οι προσδοκίες αυξήθηκαν, ύψωσαν ανάστημα. Οι συνθήκες μετασχηματίστηκαν, έγιναν πιο ελαστικές. Και ο έρωτας; O έρωτας έκανε λάθη, έζησε για τα πάθη και ακόμα αναζητά το απόλυτο! Όπως τότε, όπως τώρα, όπως πάντα!

Γιατί τι να την κάνεις την ζωή αν ο έρωτας απουσιάζει; Tι να την κάνεις την ζωή αν ο έρωτας εγκαταλείπει; Αφού όποιος παραιτείται από τον έρωτα, αυτομάτως παραιτείται και από την ίδια την ζωή. Τίποτα. Χωρίς τον έρωτα η καρδιά μαραζώνει. Κενοί. Όσο και αν είμαστε πραγματικά ολόκληροι και όσο και αν ψάχνουμε για ολόκληρους ανθρώπους, αν ο έρωτας και η σπίθα του λείπει, πάντα κάτι θα λείπει. Πάντα θα υπάρχει λύπη! Και όταν δυο μη ταιριαστά ‘’ολόκληρα’’ ενώνονται, τότε στα αλήθεια ατομικά ζεις καλύτερα!

Τα αδιάφορα καλύτερα να απουσιάζουν. Μη τα σκαλίζεις, μη τα εμποδίζεις! Στα μέτρια και αδιάφορα πάντα θα βρίσκεις δικαιολογίες και αφορμές για να φύγεις τρέχοντας. Φύγε τρέχοντας! Μη σπαταλάς χρόνο και χώρο από την καρδιά σου σε αδιάφορους έρωτες, γιατί αυτοί οι έρωτες δεν έχουν πρόσωπο. Δεν έχουν αρμονία στη διαφορετικότητα.

Ξεκινούν από κάπου και από την αρχή νιώθεις πως το τέλος θα έρθει από εκεί που ξεκίνησε. Τάζουν ουρανούς με άστρα, υπόσχονται μη ρεαλιστικές υποσχέσεις και κάθε υπόσχεση τους μοιάζει πιο αβέβαιη από ποτέ.

Τελικά ούτε ουρανοί ούτε και άστρα! Στο πουθενά, εκεί σε πάνε παρέα με την μοναξιά τους και ας βρίσκεσαι σε απόσταση αναπνοής από τον δήθεν έρωτα τους. Μοναξιά! Η απόλυτη! Χειρότερη και από την πραγματική!

Σε αυτή την απόλυτη μοναξιά όμως ξεκινά και το ταξίδι! Το ταξίδι της υπαρξιακής σου αναζήτησης με στόχο να βρεις τον έρωτα.. Και κάπου εδώ εύχεσαι λες να είναι ο απόλυτος!

Το υποκείμενο πλέον γίνεσαι εσύ και όχι ο δήθεν έρωτας που τάχα έζησες! Αφού πλέον ξέρεις.. Αφού πλέον γνωρίζεις πως ο απόλυτος έρωτας είναι απόλυτος και ας λυγίζει σε κάθε βλέμμα σου. Ο απόλυτος έρωτας αναζητά την αρχή και αδιαφορεί για κάθε τέλος. Επενδύει στη ζωή και όχι στα εφήμερα. Έχει κοινό «ταμείο» και όταν αδειάζει το γεμίζει με συναίσθημα.

Ο απόλυτος έρωτας είναι ασύγκριτος ακόμη και αν παραμένεις ακόμη ασυγκίνητος. Είναι υπερβατικός! Και ας ξέρεις καλά μέσα σου ότι σου μοιάζει! Μήπως τελικά αρχίζει να σου μοιάζει;

Θα το δεις. Θα το έχεις παρατηρήσει! Όποιος και αν είσαι και ότι και αν πιστεύεις για τον έρωτα, στον απόλυτο έρωτα υπάρχει μια διαφορά που κάνει όλη την διαφορά! Ο απόλυτος έρωτας μπροστά σε κάθε ήττα επαναπροσδιορίζεται και έχει για ασπίδα τα αγκάθια του παρελθόντος.

Γιατί έπαθε και έμαθε. Και αν ακόμη δεν έπαθες ή δεν έμαθες, να είσαι σίγουρος και σίγουρη πως κάποια στιγμή και θα πάθεις και θα μάθεις! Γιατί από τον έρωτα κανείς δεν γλιτώνει. Τον απόλυτο έρωτα όμως τον αγγίζουν λίγοι. Για την ακρίβεια είναι για λίγους! Για τους πιο ζόρικους! Και όταν η ζωή γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι στον έρωτα πεισμώνουν και συνεχίζουν, χωρίς να ξέρουν για το πού, με προορισμό την καρδιά τους! Και αυτό αρκεί. Για την ακρίβεια τους αρκεί!

Ο απόλυτος έρωτας άκουσα κάποτε πως έχει πρόσωπο! Όσο το έψαχνα τόσο δεν το έβρισκα, και όταν σταμάτησα τότε το βρήκα! Και το πρόσωπο και όλες τις απαντήσεις που έψαχνα! Τότε κατάλαβα πως ο απόλυτος έρωτας είναι απόλυτος γιατί είναι απλά αληθινός! Έχει ψυχή και δεν του αρμόζει να είναι ένα υποκείμενο!

‘Εχει ταυτότητα γιατί τα υποκοριστικά του πέφτουν λίγα. Έχει ατέλειες και τις λατρεύει γιατί διαφέρουν από κάθε άλλη ατέλεια. Ερωτεύεται στα κόκκινα και αγαπάει όλα τα χρώματα. Κυριολεκτικά. Όλα. Και ας έχει αδυναμία στο κόκκινο. Είναι ένας και ας μοιάζει με πολλούς. Είναι τρυφερός και ας συνεχίζει να πληγώνεται. Είναι επαναστάτης και ας χάνει το δίκιο του! Είναι αθόρυβος και ας κάνει τον μεγαλύτερο θόρυβο!

Απόψε γράφω για τον απόλυτο και ενώ δεν είμαι απόλυτη για τίποτα, στον απόλυτο έρωτα πιστεύω, γιατί με πίστεψε κάποια στιγμή και εκείνος! ‘Ερωτας ή τίποτα λοιπόν! Για την ακρίβεια απόλυτος έρωτας ή το απόλυτο τίποτα! Γιατί ο συμβιβασμός μας κούρασε. Γιατί οι θύτες βαρέθηκαν και οι ίδιοι το παιχνίδι τους. Γιατί τα θύματα την πάτησαν και έγιναν θύτες. Γιατί ο έρωτας ωριμάζει! Γιατί ο έρωτας σε ωριμάζει! Και το κορμί και το μυαλό σου! Γιατί η μετριότητα δεν είναι πλέον καν μέτρια!

Αναρωτιέσαι ακόμη το γιατί; Γιατί ο έρωτας είναι η ίδια η ζωή και γιατί η αγάπη που κρύβει μέσα του δίνει απαντήσεις σε αμέτρητα ερωτήματα! Στον απόλυτο λοιπόν! Εγώ σε αυτόν θα πιστεύω πάντα και απόλυτα! Εσύ;

Exit mobile version