Τις μάχες της ζωής μην τις αρνηθείς. Χαμένος είναι μόνο όποιος παραιτείται..

March 4, 2019
One Min Read
23 Views

Γράφει η Δέσποινα Χατζάκη.

Κι όταν οι στενοχώριες και οι δυσκολίες σου χτυπήσουν την πόρτα, μην παραδοθείς! Όταν οι δυστυχίες σε γονατίσουν, μην “το βάλεις κάτω” ούτε να πεις “έχασα”! Βγάλε φωνή και πες “τουλάχιστον είμαι ζωντανός και μπορώ να ξαναπροσπαθήσω”. Και ξαναπροσπάθησε. Μην καταθέσεις τα όπλα, μη σηκώσεις τα χέρια, μην παραιτηθείς! Ο στίβος της ζωής έχει πολλά εμπόδια και ο δρόμος είναι μακρύς!

Αν ο έρωτας σε βάλει στόχο και σου φερθεί ανελέητα, σημαίνει ότι δεν μπορείς να ερωτευτείς ξανά; Όχι, δεν τελειώνει εκεί το υπέροχο ταξίδι της αγάπης. Αν ο φίλος σε προδώσει, σημαίνει ότι εσύ δεν αξίζεις; Όχι, απλά εμπιστεύτηκες περισσότερο από όσο έπρεπε γι’αυτό αδιαφορείς. Αν νιώθεις αδικημένος, μόνος και άτυχος τι κάνεις; Τα παρατάς όλα και μοιρολατρείς; Όχι βέβαια! Ανοίγεις τα παράθυρα διάπλατα, παίρνεις βαθιές ανάσες και ξεκινάς απ’την αρχή.

Χτυπάς αποφασιστικά τη γροθιά στο τραπέζι και παίρνεις θέση στην αφετηρία. Με περισσότερη αυτοπεποίθηση, σιγουριά και δύναμη που βγαίνει από μέσα σου χωρίς να το περιμένεις. Ναι, στα δύσκολα βρίσκουμε δύναμη που δεν ξέρουμε πως διαθέτουμε! Ξαναγεννιόμαστε από τις στάχτες μας αρκεί να πιστέψουμε ότι μπορούμε. Αρκεί να μην επιτρέψουμε στην ηττοπάθεια και στη μιζέρια να μας νικήσει.

Αρκεί να πούμε στον εαυτό μας ότι ΜΠΟΡΕΙ και θα μπορέσει. Στη ζωή νικητές είναι όλοι όσοι αγωνίζονται. Όσοι παλεύουν με όποια όπλα διαθέτει ο καθένας. Αρκεί να μην αρνηθεί τις μάχες. Να μη φοβηθεί τον πόλεμο. Χαμένοι είναι όσοι παραιτούνται. Όσοι δειλιάζουν και υποχωρούν. Η ζωή θέλει αληθινούς μαχητές και αυτούς ανταμοίβει!

Exit mobile version