Μια νύχτα του Αυγούστου, όλη μας η ζωή

August 23, 2021
One Min Read
25 Views

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Αύγουστος!  Ο  μήνας των διακοπών και της χαλάρωσης. Αφήνεις πίσω σου, όλα τα προβλήματα και βρίσκεσαι μπροστά σε μια παραλία πίνοντας το αγαπημένο σου ποτό,   αγναντεύοντας πότε  τη θάλασσα και πότε το  ηλιοβασίλεμα. Με δύο λόγια, μαγεία. Ο μήνας αυτός ξυπνά αναμνήσεις μιας άλλης εποχής. Θυμόμαστε τα παιδικά μας χρόνια, τους εφηβικούς έρωτες, τα ατελείωτα καλοκαιρινά πάρτι και τόσα άλλα!  Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που σε αποφορτίζει από μια συνήθως δύσκολη χρονιά. Τότε είναι που γίνεται και το περιβόητο «γέμισμα των μπαταριών».

Πολλές φορές όμως, ο Αύγουστος αποτελεί τον μήνα που θέτεις στόχους για το μέλλον. Εκεί που απολαμβάνεις το μπάνιο σου ή που χάνεσαι παρατηρώντας το ολόγιομο φεγγάρι, το μυαλό ταξιδεύει. Όλα μοιάζουν ιδανικά και τίποτα δεν μοιάζει ικανό να σου χαλάσει το παραμύθι, προσγειώνοντας σε στην πεζή πραγματικότητα. Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που  μπορείς να θέσεις τις βάσεις για την προσωπική σου ανέλιξη και πρόοδο. Αυτό συμβαίνει γιατί το μυαλό όντας ξεκούραστο μπορεί να σχεδιάσει με σιγουριά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος  έτσι ώστε  να μπορέσει να πετύχει όσα ονειρεύεται.

Λένε, ότι αν έχεις όμορφες Κυριακές αντέχεις τις Δευτέρες. Αν έχεις ένα πραγματικά όμορφο και χαλαρωτικό Αύγουστο, τότε μπορείς να αντέξεις ένα δύσκολο χειμώνα.

Κοιτάξτε λοιπόν να απολαύσετε αυτό τον μήνα και ελπίστε σε κάτι καλύτερο και ομορφότερο στην ζωή σας. Ας μυρίσει λοιπόν η ζωή μας, σαν μια Αυγουστιάτικη νύχτα, όπως λέει και στο ομώνυμο τραγούδι ο δημοφιλής και ανατρεπτικός Πάνος Μουζουράκης.

Exit mobile version