Μη χαραμίζεις τη στιγμή που ζεις, για εκείνη που δεν έχει έρθει ακόμα.

Γράφει η Αντζέλικα Θεοφανίδη

Μη χαραμίζεις αυτή τη στιγμή που ζεις περιμένοντας μία άλλη. Η επόμενη ίσως να μην έρθει, να μην προλάβει να σε βρει. Επιβράδυνε τους ρυθμούς σου, νιώσε στιγμιαία ολόκληρος. Σίγουρα θα σκέφτεσαι πως για να νιώσεις ολόκληρος πρέπει να προηγηθεί μία διαδικασία, κάτι χρόνια έστω. Εδώ είναι που κάνουμε το λάθος. Μπορείς να νιώσεις το είναι σου πλήρης και ας είναι για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

Όταν βιώνεις τις στιγμές σε βάθος, με ένταση, εκεί θα συνειδητοποιήσεις πως ζεις πραγματικά. Ζεις τη στιγμή, όταν αφήνεσαι σε αυτή να σε παρασύρει έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στη ζωή. Όταν φροντίζεις το κάθε λεπτό, οι ώρες μετά θα κυλούν όμορφα και ξέγνοιαστα.

Θέλει δουλειά να εκτιμάς ό,τι σου φέρει η ζωή. Στα δύσκολα να χρησιμοποιείς τα λεπτά που μοιάζουν αιώνες για να δυναμώσεις και να σταθείς στα πόδια σου. Στα καλά, απλά χαμογελάς και αρπάζεις κάθε τι όμορφο που γεμίζει εσένα χαρά!

Να ρισκάρεις, για να ζεις κάθε στιγμή με ένταση! Το να παραμείνεις εντός της ασφαλούς ζώνης, είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να δυσφορήσεις με τη ζωή.

Να τολμάς να ερωτευτείς! Δεν αξίζει στον εαυτό σου να κοιτάξει πίσω και να πει μια μέρα ‘γιατί δεν του είπα κάτι τότε, εκείνου του ανθρώπου που μου τράβηξε το ενδιαφέρον;’ Να λες ευθέως αυτά που θες, και ας φας τη περιβόητη χυλόπιτα!

Να είσαι ευγνώμων! Γιατί είμαι σίγουρη πως πολλοί, δεν έχουν αυτά που εσύ μπορείς να γευτείς έστω και στιγμιαία.

Να είσαι πεισματάρης, να μη τα παρατάς σε κάθε αποτυχία, να μη συμβιβάζεσαι με τίποτα και κανένα!

Να είσαι παρόν, να είσαι εδώ και τώρα.

Για να ζεις την κάθε στιγμή λοιπόν, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να σκέφτεσαι λιγότερο και να πράττεις περισσότερο!

Exit mobile version