Κι αν δεν πίστεψες εσύ στα όνειρά σου, πώς θες να το κάνουν οι άλλοι;

July 19, 2021
One Min Read
30 Views

Γράφει η Ιωάννα Ντρε

Τα όνειρα δε σβήνουν. Δε διαγράφονται. Δε καίγονται. Τα όνειρα είναι κομμάτι της ζωής σου.
Αν δεν ονειρεύεσαι δε ζεις.
Μη φοβάσαι να ονειρευτείς. Μη φοβάσαι να τολμήσεις να τα ζήσεις. Μη ξεχνάς ότι είναι κάτι που θέλεις πολύ.

Έτσι λοιπόν μη βάζεις στο διάβα σου λακκούβες που δεν υπάρχουν. Κι αν δε τα καταφέρεις μη τα παρατάς. Αν δε κατάφερες ένα όνειρο θα καταφέρεις ένα άλλο. Τουλάχιστον να το πιστεύεις και να παλεύεις για το καθένα. Και που ξέρεις.

Όσο πιο πολύ περιμένεις, όσο πιο πολύ κόπο κάνεις για να το κατακτήσεις τόσο πιο ευτυχισμένος θα νιώσεις όταν συμβεί. Τα όνειρα σου δίνουν μια ζωντάνια, μια ελπίδα, μια λαχτάρα για να προσπαθήσεις, να παλέψεις, να προσμένεις, να ζήσεις το κάθε σου όνειρο, μέχρι εκεί που θα φτάσει.

Δεν έχει σημασία αν δε πραγματοποιηθεί ένα όνειρο ολοκληρωτικά όπως το ήθελες. Σημασία έχει έστω και λίγο να το αγγίξεις.
Τα όνειρα δεν είναι απλά για να τα ονειρεύεσαι. Δεν είναι μόνο για να τα σκέφτεσαι.

Είναι για να τα σχεδιάζεις στο μυαλό σου, να σηκώνεσαι από το καναπέ και να πηγαίνεις ένα βήμα όλο και πιο κοντά στο να τα κατακτήσεις και όσα κρατήσει.

Αν το όνειρο όμως παραμένει όνειρο χωρίς καμία προσπάθεια τότε δε το θέλεις τόσο. Τότε μη περιμένεις να γίνει από μόνο του. Κι αν δε γίνει μη παραπονεθείς, μη κλάψεις. Δεν έχεις δικαίωμα στο παράπονο από τη στιγμή που δεν έκανες τίποτα για το όνειρό σου.

Κι αφού δε το έκανες εσύ για σένα μη περιμένεις ότι θα το κάνει κάποιος άλλος.

Exit mobile version