To καλοκαίρι το κουβαλάμε στην ψυχή μας

October 17, 2016
2 Mins Read
41 Views

Γράφει η Νένα Παπαδοπούλου.

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά!

Η ζέστη κάνει τα πρωινά στην δουλειά πιο δύσκολα και όπως κάθε χρόνο η αντίστροφη μέτρηση για τις διακοπές, ξεκίνησε!

Διακοπές για τους περισσότερους σημαίνει άδεια από την δουλειά,  ανεμελιά και  θάλασσα! Σημαίνει πλοία, νησιά, τσίπουρα και ψαράκι δίπλα στο κύμα. Ακόμα και για αυτούς που δεν  έχουν την δυνατότητα για όλα αυτά, σίγουρα σημαίνει ξεκούραση, ηρεμία ψυχής και αγάπη που μοιράζεται παντού.

Η αποχή από την καθημερινότητα που και που, χρειάζεται σε όλους μας!

Είναι αυτή που μας βοηθάει να βγάλουμε τον πραγματικό καλό εαυτό μας στο φως!

Κάτι σαν  εκείνη την εικόνα που βλέπεις μόλις ξεκινάει το πλοίο της γραμμής Παρασκευή απόγευμα για το κοντινό νησάκι. Την εικόνα εκείνη που είναι γεμάτη με τα χαμόγελα του κόσμου, τα γέλια των παιδιών και τις αγκαλιές των ζευγαριών. Σαν να χύθηκε ένα μπουκαλάκι με άρωμα ευτυχίας και αθωότητας, και άλλαξε αυτόματα τα πρόσωπα όλων.

Γονείς πιασμένοι χέρι χέρι να καμαρώνουν τα παιδιά τους που κολυμπάνε στην θάλασσα και φτιάχνουν κάστρα στην άμμο, παρέες εφήβων να πίνουν μπύρες στην παραλία, να παίζουν κιθάρα και να σιγοτραγουδάνε, κορίτσια με τα ακουστικά στα αυτιά να περπατάνε στις ακτές και ηλικιωμένους να βοηθάνε ο ένας τον άλλον να βγουν στην ακτή μετά από το πρωινό τους κολύμπι.

Αν τους παρατηρήσεις όλους θα δεις στα πρόσωπα τους τον ορισμό αυτής της εποχής, τον ορισμό της θάλασσας, τον ορισμό του καλοκαιριού στην Ελλάδα.

Την αγαπώ αυτήν την εικόνα, με γεμίζει αισιοδοξία, μου δίνει την δυνατότητα να ονειρεύομαι και να ελπίζω!

Να ελπίζω πως μια μέρα θα γίνει και η καθημερινότητα μας λίγο πιο αισιόδοξη, πιο ανέμελη, πιο ανθρώπινη.

Η καθημερινότητα που σε αντίθεση με κείνη την εικόνα του πλοίου και της θάλασσας είναι γεμάτη από κατσούφικα πρόσωπα, από ανθρώπους που τρέχουν, που βρίζουν, που θυμώνουν, που αδιαφορούν.

Ας πάμε κόντρα σε αυτήν, τον χειμώνα της ζωής μας!

Ας την γεμίσουμε με βάρκες!

Βάρκες γεμάτες συγνώμες, ευχαριστώ, σ’ αγαπώ, μπράβο και αγκαλιές, πολλές αγκαλιές!

Ας μοιράσουμε εισιτήρια χαράς στους αγαπημένους μας ανθρώπους!

Ας χτίσουμε κάστρα με τα όνειρα μας και ας τα χαλάσει η θάλασσα! Δεν πειράζει, θα τα ξαναχτίσουμε πιο γερά την άλλη φορά!

Ας παλέψουμε και με τα κύματα της ζωής μας και ας πιστέψουμε σε κείνη την μέρα που θα γίνουν όλα όπως τα θέλουμε σαν μια θάλασσα γυαλί που έρχεται πάντα μετά την φουρτούνα!

Βάλτε πλώρη για ότι ονειρεύεστε, και μην αφήνετε κανένα άνεμο και καμία φουρτούνα να σας κρατάει στην στεριά!

Είμαστε φτιαγμένοι για να ταξιδεύουμε, σε εύκολα και δύσκολα μονοπάτια. Στα εύκολα απολαμβάνουμε ενώ στα δύσκολα απλά κολυμπάμε!

LoveLetters

Exit mobile version