Ζήσε με τον τρόπο που μονάχα εσύ θέλεις να είσαι!

March 16, 2022
2 Mins Read
37 Views

Γράφει η Βίκυ Πλευρίτη

Ήρθε επιτέλους εκείνη η ώρα!
Η ώρα του να είσαι κύριος-α του εαυτού σου!
Να μη χρειάζεται να ρωτήσεις, ή να πάρεις την έγκριση κανενός!
Για το πώς θα ζήσεις, για το πώς θα ντυθείς, για το πώς θα μεγαλώσεις τα παιδιά σου και με ποιον τρόπο θα κάνεις τη δουλειά σου! Που θα μείνεις, πόσα θα ξοδέψεις κ.ο.κ
Με το σπαθί σου το κέρδισες να ζεις αυτόνομα και αυτοβούλως.
Γιατί έως τότε νόμιζες πως ήσουν μικρός-η, όχι απαραίτητα στην ηλικία! Εκεί είχες τοποθετήσει τον εαυτό σου άθελά σου, εξαιτίας ανθρώπων που βρέθηκαν στο δρόμο σου χειριστικούς, είτε από παράγοντες που δεν μπορούσες εσύ να καθορίσεις όπως οι γονείς σου, είτε από προσωπικές επιλογές λανθασμένες όπως ένας ακατάλληλος σύντροφος, ένα τοξικό κοινωνικό περιβάλλον, που αυστηρώς αυτό κρινόμενος, δεν μπορούσες να συγχωρέσεις τον εαυτό σου για αυτά!
Έτσι επέτρεπες κάθε είδους κριτική είτε λεκτική είτε εμμέσως εννοούμενη. Δεχόσουν έξωθεν αμφισβητήσεις αλλά και εσύ υποτιμούσες τον εαυτό σου, για τους τρόπους που επέλεγες να λειτουργήσεις!
Μα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, γιατί όπως λέει και η σοφή ρήση, «όλα θέλουν το χρόνο τους», που ήρθε η δική σου η ώρα!
Η ώρα της αλήθειας σου! Των δικών σου αποφάσεων, καθοδηγούμενων από τη δίκη σου ιδιοσυγκρασία και επιλογή.
Η ώρα που είσαι μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου επιτέλους και με αισιοδοξία ευελπιστείς ότι έπεται και συνέχεια ώστε θα καταφέρεις να γίνεις η βέλτιστη εκδοχή του!
Σταμάτησες να επιρρίπτεις ευθύνες τόσο στους άλλους, όσο και στον εαυτό σου διότι κουράστηκες. Έφαγες ώρες ατελείωτες υπεραναλύσεων, ψάχνοντας τα λάθη και τα σωστά, τις αιτίες και τις πηγές που σε έκαναν έως τότε, οτιδήποτε άλλο εκτός του να είσαι και να θεωρείς τον εαυτό σου ευτυχισμένο άνθρωπο. Τώρα όμως σταμάτησες! Έβαλες ένα τέλος σε όλα αυτά! Πέρασες από μια ταλαίπωρη διαδικασία και ήρθε η στιγμή που σημασία έχει το από δω και μπρος! Το σήμερα σου και ένα καλύτερο αύριο σου!
Όλα για κάποιο λόγο γίνονται ούτως ή άλλως, λειτουργώντας ως παθήματα – μαθήματα βάζοντας μια ακόμη πινελιά στο πορτρέτο σου. Δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για να ανακαλύψεις κάθε ρυτίδα, κάθε ψήγμα, κάθε ιδιαιτερότητα σου που σε κάνουν να είσαι ξεχωριστός-η!
Έχεις κερδίσει τόσες μάχες και άλλες τόσες έχεις χάσει! Μα έτσι είναι η ζωή, ένας διαρκής αγώνας με τους δαίμονες σου και μια αρμονική συνύπαρξη με τους αγγέλους σου!
Αναγνώρισε στον εαυτό σου όλα όσα έχεις καταφέρει όχι ποσοτικά, ούτε σε σύγκριση με τους γύρω σου, αλλά δώσε την πρέπουσα αξία στην δική σου εξέλιξη! Χάρισε ένα μπράβο και ένα χαμόγελο στον εαυτό σου και ατσαλώσου!
Βάλε κάτω τη ζωή και πάτα τη, νίκησε την! Νίκησε την με το να τη ζήσεις ωσάν να είναι η μονάκριβη σου, ένα ακατέργαστο διαμάντι που κανενός άλλου το χέρι δε θα επιτρέψεις να αλλοιώσει την παρθένα μορφή της, παρά μόνον εσύ αν θελήσεις τις αιχμές της θα λειάνεις δίνοντας της την μορφή και το σχήμα που εσύ θέλεις! Ζήσε με τον τρόπο που μονάχα εσύ θέλεις να είσαι!





 

 

 

 

Exit mobile version