Είναι κάποιοι άνθρωποι πραγματικά αυθεντικοί!

October 18, 2016
2 Mins Read
34 Views

Γράφει η Μαρίνα Κρητικού.

Παρασκευή μεσημέρι και κάτι ασυνήθιστο γίνεται σπίτι μας. Δεν συνηθίζουμε να ανοίγουμε το σπίτι μας και την ψυχή μας σε αγνώστους, καθώς πιστεύουμε ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα μοιράζεσαι με ανθρώπους που πραγματικά νιώθεις κοντά και οικεία. Όμως με τον συγκεκριμένο καλεσμένο μας νιώσαμε διαφορετικά από το πρώτο δευτερόλεπτο της συνομιλίας μας στο τηλέφωνο.

Απλός, άμεσος και αυθεντικός, χωρίς να καμουφλάρεται πίσω από το ότι είναι εύκολα αναγνωρίσιμος και συνεπώς πρέπει να προβάλλεται με ορισμένο τρόπο. Με κάθε συνεργάτη του, όσο μικρή και αν είναι αυτή η συνεργασία, προτιμά να μιλά ο ίδιος, ώστε να μπορεί να ξεχωρίσει κατά πόσο ή όχι μπορεί να συνεργαστεί μαζί του. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος “Θέλω να ακούω λόγια καρδιάς και όχι επιτηδευμένα σχόλια”. Επιλέγει να μιλά στους συνεργάτες του στον ενικό από τις πρώτες κιόλας στιγμές της γνωριμίας, με μια διάθεση να υπάρχει οικειότητα και ζεστασιά στην ατμόσφαιρα.

Για όσο διάστημα διαρκεί η συνεργασία, δεν είναι παρά ο εαυτός του. Επικοινωνεί άμεσα και χωρίς να βάζει αντιπροσώπους, γεγονός που σε κάνει να νιώθεις σαν να τον ξέρεις χρόνια. Αυτό ακριβώς τον κάνει και να ξεχωρίζει από τη μάζα. Η απλότητα, η αυθεντικότητα και ο αυθορμητισμός, αλλά και το χιούμορ του, σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή. Σε κάνουν να θέλεις να μην χάσεις επαφή μαζί του, ακόμα και αν περάσει το διάστημα της συγκεκριμένης συνεργασίας. Δεν βρίσκεις εύκολα τέτοιους ανθρώπους και φυσικά δεν θέλεις επουδενί να τους χάσεις από τη ζωή σου.

Στις μέρες μας αυτό που λείπει από τις ανθρώπινες σχέσεις, σε φιλικό ή/και διαπροσωπικό επίπεδο, είναι η αυθεντικότητα. Το να φοράμε μια μάσκα επιτηδευμένη για να είμαστε κοινωνικά αποδεκτοί είναι ψυχοφθόρο, καθώς πρέπει να προσποιούμαστε κάτι που δεν είμαστε, αλλά και παρακινδυνευμένο, καθώς οι μάσκες κάποια στιγμή θα πέσουν και η γυμνή αλήθεια θα φανεί. Το να είμαστε όμως ο εαυτός μας είναι μεγάλο στοίχημα. Κάποιοι θα μας χλευάσουν, κάποιοι θα μας πλησιάσουν και μετά θα φύγουν. Όσοι όμως μείνουν, θα είναι αυτοί που αξίζουν πραγματικά να είναι δίπλα μας.

Είναι πολύ σπάνιο να συναντάς τέτοιους ανθρώπους στις μέρες μας! Είναι οι λίγοι άνθρωποι που ξεχωρίζουν και που όταν τους συναντήσεις νιώθεις τόσο μεγάλη ευλογία! Να επιδιώκετε τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σας. Είναι εκείνοι που θα σας σταθούν και στα δύσκολα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς. Μην αλλάξεις ποτέ.

LoveLetters

Exit mobile version