Δοκίμασες ποτέ να ξεκινήσεις μια σχέση, χωρίς τις πληγές της προηγούμενης;

February 20, 2021
2 Mins Read
23 Views

Γράφει η Κική Γιοβανοπούλου 

Όλες είναι ίδιες λες. Υπολογίστριες, ψυχρές, συμφεροντολόγες. Χωρίς καρδιά, χωρίς αισθήματα, χωρίς ευαισθησίες. Όλες ίδιες, ψεύτρες, άπονες, δολοπλόκες. Όλες γκρινιάρες, πονηρές, εγωίστριες…

Ίσως δεν είχες τις καλύτερες εμπειρίες ως τώρα. Ίσως όσα βίωσες, σ’ έκαναν να καταλήξεις σ’ αυτά τα συμπεράσματα. Ίσως… Αλήθεια όμως, δοκίμασες ποτέ να φερθείς σε κάποια διαφορετικά;

Δοκίμασες να ξεκινήσεις μια σχέση σε λευκό χαρτί, χωρίς καμία μουτζούρα απ’ τις προηγούμενες; Δοκίμασες να μην ψάχνεις τα λάθη, να μην περιμένεις τα σφάλματα, να μην προσδοκάς την επιβεβαίωση των (λανθασμένων ίσως) πιστεύω σου;

Δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες, Αν όλες σου φαίνονται ίδιες, είτε τις αντιμετωπίζεις όλες με τον ίδιο τρόπο, είτε τις γνωρίζεις μόνο επιδερμικά. Ότι απ’ τα δύο κι αν συμβαίνει, δικό σου το λάθος κι αφού το εντοπίσεις θα πρέπει να το διορθώσεις για να καταφέρεις να δεις τα πράγματα αλλιώς. Κάθε γυναίκα, κάθε άνθρωπος, έχει πολλά πράγματα μέσα του και συνήθως κερδίζεις αυτό που καταφέρνεις να ξυπνήσεις.

Κάποιες φορές, οι άνθρωποι λειτουργούν σαν καθρέφτης, κάνουν ότι τους κάνουμε, φέρονται όπως τους φερόμαστε. Αν λοιπόν δοκίμαζες να αντιμετωπίσεις μια γυναίκα, ως έναν διαφορετικό άνθρωπο κι όχι σαν μια κόπια όλων των προηγούμενων, ίσως αποδεικνυόταν μοναδικά υπέροχη!

Ξέρεις, οι άνθρωποι δεν διαθέτουν απαραίτητα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, βάσει του φύλου τους. Δεν είναι όλες οι γυναίκες τρελές, παράλογες, ονειροπόλες, όπως δεν είναι όλοι οι άντρες σταράτοι, ειλικρινείς, ατρόμητοι.

Το τι είναι ο καθένας, έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του, τα βιώματά του, τις επιρροές του περιβάλλοντός του και με χίλια δυο άλλα πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το αν φοράει γόβες ή αρβύλες. Το να τσουβαλιάζουμε ανθρώπους βάσει φύλου / χρώματος / θρησκείας / καταγωγής, είναι τουλάχιστον αστείο και οπωσδήποτε λάθος.

Δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες, όπως δεν είναι κι όλοι οι άντρες ίδιοι. Με μια μικρή προσπάθεια να ξεκολλήσεις το μυαλό σου απ’ τα κλισέ που αρέσκονται να χρησιμοποιούν πολλοί, με μια μικρή προσπάθεια να κοιτάξεις λίγο πιο βαθιά μέσα στον άλλον, με μια προσπάθεια να μην κουβαλάς μέσα σου όλα τα απωθημένα του παρελθόντος, ίσως καταλάβεις πως το μόνο κοινό που έχουν όλες οι γυναίκες, είναι ότι όλες είναι διαφορετικές.

Exit mobile version