Δεν είσαι πάντα εσύ το θύμα έχεις υπάρξει και θύτης!

March 15, 2021
2 Mins Read
38 Views

Γράφει η Βίκυ Πλευρίτη

Δεν είσαι πάντα εσύ το θύμα έχεις υπάρξει και θύτης!

Αν κοιτάξεις πιο βαθιά μέσα σου θα δεις πως και συ πόνεσες άθελα σου ανθρώπους και σε αυτούς θα αναφερθώ. Ανθρώπους που σεβόμενοι την ελευθερία σου δε προσπάθησαν βίαια και πεισματικά να σε κατακτήσουν. Έχεις σκεφτεί το γιατί: Γιατί δεν φοβόντουσαν πως ο χρόνος θα φανερώσει το ποιόν τους, και επέλεξαν, γιατί έτσι είχαν μάθει, υπομονετικά να περιμένουν. Το κούτελό τους το’ χαν πάντα καθαρό και δεν τους έσκιαζε ποτέ ο εαυτός τους.

Το μόνο που ήθελαν από σένα, ήταν να σου δώσουν όσο χρόνο χρειάζεσαι για να τους ανακαλύψεις χωρίς βιασύνες γιατί δε γεννήθηκαν και δεν έγιναν ποτέ τους αρπακτικά.

Δεν ήθελαν μόνο η καρδιά σου να χτυπήσει στους ρυθμούς που χτυπούσε η δική τους ήθελαν συνοδοιπόρο και το μυαλό σου να τους επιλέξει, όπως ήδη είχε κάνει το δικό τους για σένα.

Είμαι σίγουρη πως ήρθαν στο μυαλό σου, τους εντόπισε η μνήμη σου.

Δε θα χρειαστεί ούτε να αυτοτιμωρηθείς, ούτε να προτρέξεις να τους βρεις βαρώντας τους καμιά μακριά μετάνοια. Έχουν μαζέψει την αξιοπρέπεια τους και οι βαλίτσες τους έχουν πια αδειάσει σε ντουλάπες καλά τακτοποιημένες.
Μην πέσεις στο λάθος και αυτοτιμωρηθείς που δεν τους έδωσες την πρέπουσα σημασία ή που το βλέμμα σου και η νοοτροπία σου τότε ήταν πολλών καρδιναλίων και μεγάλο τουπέ.

Δες το τώρα σου. Μήπως έχεις τώρα έναν τέτοιο άνθρωπο διπλά σου; Μήπως σου χαρίζουν γάιδαρο και συ τον κοιτάς στα δόντια;

Τα δόντια τα αστραφτερά τελικά έκρυβαν ψεύτικα χαμόγελα και ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Το ξέρεις το δοκίμασες, δεν ωφελεί!

Μη συνεχίζεις να κρατάς σε απόσταση όποιον η καρδιά του χτυπά για σένα και το μυαλό του σε έχει επιλέξει, αλλά σε σέβεται τόσο, ώστε σε αφήνει ελεύθερο να είσαι αυτό που είσαι . Γιατί αυτό τον γοητεύει σε σένα «Εσύ»!
Γιατί θέλει ο νους σου να τον επιλέξει. Ούτως η άλλως αυτός σε έχει αγαπήσει προτού σε ερωτευτεί!

Άνοιξε λοιπόν τα στραβάδια σου! Σταμάτα να θυματοποιείσαι και φρόντισε να μην ξαναγίνεις εσύ ο θύτης!

Exit mobile version