Γίνε μωρέ λίγο άνθρωπος, και δεν θα χάσεις!

December 11, 2023
2 Mins Read
104 Views

Γράφει η Βίκυ Πλευρίτη

Τη σημερινή εποχή όλοι μιλούν για την προστασία του εαυτού μας.
Την ικανοποίηση των προσωπικών μας αναγκών πρώτα, αν όχι μόνον αυτών, και έπειτα των γύρω μας.
Εσωτερική γαλήνη, επικέντρωση στην καλυτέρευση της εξωτερικής μας εικόνας, αυτοβελτίωση σε όλους τους τομείς.
Μια τάση για ανύψωση του εγώ!
Δεκτά και σεβαστά και απολύτως σωστά όμως έως ένα σημείο. Έως εκεί που το εγώ δε γίνεται ναρκισσισμός! Έως εκεί που η καλυτέρευση του εαυτού μας δε θα πατήσει επί πτωμάτων των γύρω μας ώστε να επιτευχθεί. Έως εκεί που ο σεβασμός προς τον εαυτό μας δε μας κατατάσσει στον βασιλικό θρόνο που οι άλλοι πρέπει να μας υπηρετούν και να εκπληρώνουν μονάχα τις επιθυμίες μας. Έως εκεί που να μην επιλέγουμε την μοναχικότητα μας επειδή είμαστε εγωιστικά ανυποχώρητοι.
Στην κοινωνία ζούμε, έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον. Οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων δημιουργούνται όχι μόνον συμφεροντολογικά και προς ίδιον όφελος. Για την ψυχική μας υγεία και τη σωματική το να συνυπάρχουμε με άλλους ανθρώπους είναι απαραίτητο. Είτε φίλους, είτε συγγενείς, είτε σχέσεις ερωτικές, είτε συναδέλφους, είτε συμπολίτες μας απλά.
Μας έχουν και τους έχουμε ανάγκη! Όχι για να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη, είτε αυτοί τη δική μας, αλλά για να ομορφύνουμε ετούτο εδώ τον κόσμο. Για να ομορφύνουμε και εμείς οι ίδιοι πρώτα μέσα μας!
Χαρίζοντας ένα σημείωμα με μια γλυκιά καλημέρα ή ένα λουλούδι στο συγκάτοικο σου, είτε σύντροφο, είτε μητέρα, είτε παιδί σου.
Προσφέροντας ένα πιάτο φαγητό έξω από την πόρτα του σπιτιού σου στο γατάκι που είδες γυρνώντας από τη δουλειά.
Κάνοντας από μια ευγενική πράξη κάθε μέρα.
Λέγοντας μια καλημέρα χαμογελώντας στον περιπτερά και ας μην ψωνίσεις σήμερα τσιγάρα, σκύβοντας να πιάσεις μια τσάντα στο σούπερ μάρκετ του διπλανού σου, για να μην σηκώσει μόνος του όλο το βάρος. Δίνοντας προτεραιότητα στο φανάρι ακόμα και σε αυτόν που σου χώθηκε από αριστερά επιδεικτικά.
Με ένα χαμόγελο και γνωρίζοντας πως δε χάθηκε και ο κόσμος αν αργήσεις 2 λεπτά περισσότερο να φτάσεις στον προορισμό σου, δείχνοντας πως δεν είναι όλα απρόσωπα και στεγνά, δείχνοντας πως μπορείς να γίνεις και καλύτερος!
Γίνε λίγο πιο άνθρωπος και δε θα χάσεις! Λίγο λίγο κάθε μέρα, θα γίνει πολύ μέσα σου. Η καρδιά και η ψυχή σου θα πάρει πόντους.
Αποδεικνύοντας σε εσένα τον ίδιο πως τελικά μπορείς να αλλάξεις. Να γίνεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να συμβάλλεις στο να φτιαχτεί εκ νέου ένας πιο όμορφος κόσμος φτιαγμένος από το «μαζί» και όχι μόνο από το εγώ.

Exit mobile version