Από το φόβο να μη σε χάσω ή από φόβο να μην ξαναπληγωθώ;

July 12, 2022
2 Mins Read
39 Views

Γράφει η Βίκυ Πλευρίτη

Ήσουν για μένα το κάτι άλλο. Ήρθες στη ζωή μου και μου άλλαξες τα μέχρι τότε δεδομένα μου. Ανάσανα ξανά! Μετά από πολλές πικρίες, ύστερα από τη μεγάλη ήττα και το ξεκίνημα από την αρχή, έπειτα από το διαζύγιο.

Ένα φως ξαναφώτισε τα σκοτάδια μου. Η ελπίδα ξαναμπήκε στη ζωή μου. Δυο όμορφα μάτια και δύο χέρια απαλά μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Με δυσκολία και με μεγάλη επιφυλακτικότητα ξεκίνησα. Και μια μια έδιωχνες τις ανασφάλειες μου με υπομονή και επιμονή.

Σίγουρα το τέλειο δεν μπορείς να το βρεις, μα ήσουν για μένα ότι χρειαζόμουν. Ένας γλυκός τρελός που μου θυμίζεις πολύ τον εαυτό μου. Ταξίδια, βόλτες αγκαλιές, αστεία και εκπλήξεις καθημερινές μικρές.

Μέχρι εδώ καλά, υπέροχα αλλά πάντα δεν υπάρχει και εκείνο το γαμημένο το «αλλά»;

Ήθελα τόσο πολύ να δεθώ, να αφεθώ σε κάθε συναίσθημα άλλοτε τρυφερό ή παθιασμένο. Το παρελθόν μου όμως με κυνηγούσε και κάπου εκεί οι ανασφάλειες βγήκαν στην επιφάνεια.

Από το φόβο μη σε χάσω ή από το φόβο μην ξαναπληγωθώ;

Από ποιον φόβο αλήθεια άρχισα να σε ζηλεύω; Σε έβαλα ψηλά, πάλι το ίδιο λάθος ξανά. Πάνω και από τον εαυτό μου. Ο θαυμασμός μου κατάντησε αίσθημα κατωτερότητας. Άρχισα να αμφιβάλλω για το τι ένιωθες για μένα. Έδειχνες πως ήταν πολλά, μα εγώ φοβήθηκα. Δεν πίστευα ούτε στα μάτια μου, ούτε καν στις πράξεις σου. «Δεν μπορεί κάποιο λάκκο έχει η φάβα» σκεφτόμουν. Ψαχνόμουν. Αφορμές δημιουργούσα η ίδια για να σε αμφισβητήσω. Έκανα την τρίχα τριχιά που λένε και στο χωριό μου. Ξεκίνησα να ψάχνω κινητά, να περνάω από το σπίτι σου και από τη δουλειά σου τυχαία.

Κανένα ίχνος, καμία απόδειξη που να οδηγεί σε έλλειψη εμπιστοσύνης.

Όλα δικοί μου φόβοι, όλο το παρελθόν μου έσκαγε μπροστά μου και δε με άφηνε τίποτα να ευχαριστηθώ. Και έφυγα, γιατί ήμουν ανήσυχη. Δεν έκανα ούτε με τα ρούχα μου. Προτίμησα τη μοναξιά μου και να παλέψω μόνη μου τους δαίμονες μου. Ως πότε;

Από το φόβο να μη σε χάσω ή από φόβο να μην ξαναπληγωθώ;

Έφυγα, δεν ήμουν έτοιμη! Ανάθεμα! Ανάθεμα σε ότι με έκανε ένα σκιαγμένο κοριτσάκι! Ανάθεμα στον πόνο που επέτρεψα να μου προκαλέσουν οι λάθος επιλογές μου!

Exit mobile version