Χαμογέλα στη ζωή, και θα στο ανταποδώσει.

September 3, 2017
2 Mins Read
65 Views

Γράφει η Ελένη Σάββα

Χαμογέλα. Τι σου ζητάνε; Χαμογέλα. Χαμογέλα στη ζωή για να σου χαμογελάει κι αυτή. Είναι ένα μικρό κόλπο, μαγικό που λίγοι το ξέρουν.
Μόλις όμως το ανακαλύψουν, δεν υπάρχει γυρισμός.
Να χαμογελάς. Τι είναι πιο υπέροχο από ένα μεγάλο χαμόγελο;
Ένα χαμόγελο σ’ενα περαστικό, σ’ενα μικρό παιδάκι.
Το πιο σημαντικό όμως; Ένα χαμόγελο μπροστά στις δυσκολίες.
Ένα χαμόγελο σ’όλα τα εμπόδια που μπαίνουν στον δρόμο μας και μας δοκιμάζουν. Μην πέφτεις στην παγίδα τους. Μην σβήνεις το χαμόγελο σου στιγμή! Είναι όλα όσα έχεις.
Να σ’αγαπάς, να σε προσέχεις και να σου χαμογελάς. Να ξυπνάς το πρωί και να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Και τότε να χαμογελάς. Να ομορφίζεις τον κόσμο σου, τη ζωή σου, τα πάντα γύρω σου μ’αυτό το μαγικό χαμόγελο. Να παίρνεις θάρρος και δύναμη απ’αυτό, να αντλείς τη δύναμη που δεν μπορείς να βρεις αλλού.
Και να θυμάσαι κι αυτό: Η δύναμη είναι πάντα μέσα μας. Μην πεις ποτέ πως δεν έχεις άλλη δύναμη, πως εξαντλήθηκε. Είναι πάντα μέσα μας. Χρειάζεται απλά μια μικρή κίνηση, ένα μικρό ξύπνημα, για να την βρούμε. Έχεις μέσα σου τόση δύναμη ώστε να κάνεις οτιδήποτε περνάει απ’ το μυαλό σου.
Φτάνει να το πιστεύεις. Φτάνει να χαμογελάς.
Βρες το χαμόγελο σου, δημιούργησε το, αγάπησε το και θα δεις, θα δεις πόσα χαμόγελα θα ‘ρθουν στη ζωή σου. Χαμόγελα που θα λατρέψεις, που θα χεις στη σκέψη σου για πάντα.
Μην το σκέφτεσαι στιγμη!
Χαμόγελα με το καθετί. Χαμόγελα και αγάπα τρελλά. Μην ψάχνεις πολύ…
Σημασία έχει να χαμόγελα η ψυχή σου. Και να χτυπά δυνατά!

Exit mobile version