Το παιδί που κρύβεις μέσα σου, δεν σταματά ποτέ να ονειρεύεται

October 17, 2018
2 Mins Read
56 Views

Γράφει η Στέλλα Γρηγοροπούλου

Τα έχουμε πει, τα έχουμε χιλιοπεί και θα τα ξαναλέμε για όσο χρειάζεται. Η ψυχή έχει σημασία, για να νιώθεις όσο νιώθεις και όπως εσύ θέλεις. Τι σημασία έχει αν είσαι τριάντα, σαράντα ή πενήντα. Σημασία έχει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και να μην αφήνεις ποτέ τη μαγεία που διαθέτεις να πεθάνει.

Μη μου πεις πως πολλές φορές δεν νιώθεις σαν δεκαπέντε χρονών παιδάκι; Μα το έχεις ανάγκη να νιώσεις έτσι. Τόσα τα θέματα, τόσα τα προβλήματα, που θα τρελαθείς αν δεν αφήσεις την καρδιά σου να ζήσει σαν μικρό παιδί. Αυτό σου δίνει ζωή και κράτημα για να συνεχίσεις στα δύσκολα και να βγεις νικητής.

Κάνε μια τρελά ακόμα, λέει η ψυχή και να την ακούς, γιατί το έχει ανάγκη! Ποτέ δεν θα μεγαλώσουμε όσο νιώθουμε ακόμα ζωντανοί μέσα μας. Μην κρύβεις το παιδί που έχεις μέσα σου. Δεν σου κάνει κακό, παρά μόνο σου δίνει ευτυχία και χαμόγελο από μέσα μέχρι έξω. Φαντάσου πόση ανάγκη έχεις μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν στη ζωή σου. Κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει, γι’ αυτό και εσύ θα κάνεις εκείνο που θέλεις δίχως να δίνεις σημασία στα κοιτάγματα και τα λόγια του κόσμου. Τους είδαμε όλους τους σωστούς και καλούς. Τους καταπιεσμένους με άπειρα προβλήματα και θέματα με την προσωπικότητα τους.

Άφησε ελεύθερο το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Κρίμα είναι να το έχεις φυλακισμένο. Άφησε το να μιλήσει και να πει όλα εκείνα που τότε δεν μπόρεσε να πει ή να κάνει. Άφησε το να ονειρεύεται ακόμα. Μην του στερείς τη χαρά που παίρνει κάνοντας εκείνο που αγαπά και ονειρευόταν μια ζωή.
Ποιοι είναι εκείνοι οι άλλο που θα σου μιλήσουν ή δεν θα σε αφήσουν. Ο καθένας να κοιτάει τη ζωή του και να τη φτιάχνει όπως επιθυμεί.

Το παιδί αυτό είναι γλυκό, αθώο και θέλει να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα του. Μην το αφήσεις μόνο του εκεί μέσα βαθιά νυχτωμένο. Κάνε το να δει το φως που θέλεις εσύ. Κάνε το πραγματικότητα και άσε το να λάμψει όπως ξέρει εκείνο. Εσύ είσαι εκείνο το παιδί και έτσι θα παραμείνεις γιατί το θέλεις και γιατί μπορείς.

Ονειρέψου και χτίσε τα δικά σου όνειρα όπως τότε που ήσουν ακόμα παιδί.
Ονειρέψου και πράξε!

Exit mobile version