Το δικό μου αύριο, θα το φτιάξω όπως θέλω εγώ!

August 20, 2018
2 Mins Read
23 Views

Γράφει η Λία Ευαγγελίδου

Εγώ με το παρελθόν ξεμπέρδεψα. Το έκλαψα,  το πένθησα, τέλος. Ό,τι δάκρυ ήταν να ρίξω το έριξα και με το παραπάνω. Δεν ανήκω εκεί πια.

Έβαλα στη βαλίτσα μόνο τα απαραίτητα και τα υπόλοιπα τα έκαψα. Με βάραιναν, με πίκραιναν, και το ραντεβού με το μέλλον μου δεν είχε ανάγκη από βάρη και πίκρες. Πήρα το δισάκι μου, το γέμισα μόνο με χαρές και κάτι παθήματα, ελπίζοντας να γίνουν μαθήματα για την συνέχεια, και προχώρησα.

Χτίζω το παρόν για να έχω όμορφο μέλλον, λένε, και κάνω ακριβώς αυτό. Πέταξα τα μαύρα ρούχα της ψυχής μου και της φόρεσα χρωματιστά, να ταιριάζει με τα όνειρα που έφτιαξα από την αρχή. Κοιτάω μπροστά και δεν με αφορούν ούτε τα πισωγυρίσματα ούτε ζω με αναμνήσεις. Το μέλλον μου θα το χτίσω με άλλα υλικά, πιο ανθεκτικά αυτή τη φορά. Θα το φτιάξω όπως γουστάρω εγώ, όπως επιθυμώ.
Η ζωή είναι δική μου και μου ανήκει.

Εσύ μείνε πίσω και κλάψε για τα χαμένα σου όνειρα. Εγώ από τις στάχτες τους έφτιαξα καινούργια, πιο ομορφα. Γι’αυτό σου λέω. Δεν μπορείς να με ακολουθήσεις, όταν ο σάκος που κουβαλάς είναι γεμάτος από το χτες. Σου περιορίζει το καθε βήμα, σε κουράζει, σε ταλαιπωρεί.  Άδειασε τον, πάρε μόνο τα αναγκαία και προχώρα. Δημιούργησε το μέλλον σου. Βάδισε δίπλα μου.

Κοίτα με!
Έχω τη δύναμη και τη θέληση να κυνηγήσω τα όνειρά μου, ώσπου να τα κάνω πραγματικότητα. Η θέλησή μου ξεπερνάει τον φόβο μου και σε αυτό το παιχνίδι θέλω δυνατούς συμπαίχτες, για να κερδίσω το στοίχημα που έβαλα. Στοίχημα με τον εαυτό μου, να έχω μια καλύτερη ζωή.

Γι’ αυτό επιλέγω συνοδοιπόρους με ψυχή για το νέο μου ταξίδι, ανθρώπους να το λέει η καρδούλα τους. Πάλι για δύο να παλεύω; Όχι, δεν θα μπω σε αυτό το παιχνίδι πάλι. Δεύτερη φορά το ίδιο λάθος καταντάει μαλακία.

Γι’ αυτό σου λέω…
Εκεί σε θέλω, μάγκα μου, μαζί να παλέψουμε για να πραγματοποιήσουμε αυτό που επιθυμούμε.  Άνθρωπος δίχως όνειρα είναι καταδικασμένος στη μιζέρια, στην ρουτίνα και στην κλάψα. Κι εγώ δεν έχω μάθει ούτε να μιζεριάζω ούτε να κλαίγομαι. Από τις στάχτες μου ξαναγιεννιέμαι και παλεύω και ό,τι πετύχω. Στην τελική θα ξέρω ότι προσπάθησα. Και πουθενά δεν θα λέει τα παράτησα. Και αυτό είναι νίκη για εμένα.

Exit mobile version