Στη ζωή, συμβαίνει ό,τι επιτρέπουμε να συμβεί…

December 17, 2017
2 Mins Read
31 Views

Γράφει η Τάνια Αναγνώστου.

Πού να εξηγώ τι κατά βάθος είμαι εγώ..
Μου είναι αδύνατον. Είναι σαν να μου βάζεις να λύσω ασκήσεις πυρηνικής φυσικής.
Δε μπορώ να πω πως έχω μάθει ακόμα τον εαυτό μου. Συνέχεια ανακαλύπτω καινούρια πράγματα, καινούργια κομμάτια, το παζλ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Δε σου κρύβω πως αυτό με τρομάζει λίγο.

Δε μπορώ να αρνηθώ τίποτα πλέον. Όλα αλλάζουν γύρω μου, συνθήκες, συμπεριφορές και μαζί μ’αυτά αλλάζω και εγώ. Κάνω πράγματα που πίστευα πως ποτέ δε θα κάνω και ήταν ενάντια στις αξίες και τα ιδανικά μου.
Και εδώ που τα λέμε, ποιες αξίες και ιδανικά; Όλα είναι υποκειμενικά.
Μόνοι μας ανοίγουμε κουτάκια με διαφορετικές ταμπέλες και μπαίνουμε σ’ αυτά, ώσπου ασφυκτιούμε, αδυνατούμε να αναπνεύσουμε, με αποτέλεσμα να θυμώνουμε και να εξοργιζόμαστε.

Ε, βέβαια! Έτσι είναι!

Δεν αφηνόμαστε ελεύθεροι, με κάθε ευκαιρία μαστιγώνουμε τον εαυτό μας. Λες και δε μας αξίζει τίποτα καλό.

Στάσου λιγάκι και σκέψου.
Είναι ποτέ δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Να υπάρχουν, δηλαδή, μόνο αρνητικά και καθόλου θετικά;

Όχι, βέβαια!

Είναι στιγμές που πάνε όλα στραβά, που πέφτεις στα πατώματα,νιώθεις μόνος, αισθάνεσαι μικρός, χάνεις κάθε ελπίδα και απογοητεύεσαι.
Όλοι περνάμε τέτοιες στιγμές. Το θέμα είναι πώς θα τις διαχειριστούμε.
Δεν είναι κακό ν’αποσυρθούμε για λίγο από τα γεγονότα για να δούμε το μέσα μας σε αυτήν την περίπτωση. Ίσα ίσα που εκείνη τη στιγμή πρέπει να του φερθούμε σαν μικρό μωρό, να το νταντέψουμε και να το αφουγκραστούμε. Να δούμε τι πραγματικά έχουμε ανάγκη και να παλέψουμε γι’αυτό.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά, ένα πράγμα δεν πρέπει να ξεχνάμε, να έχουμε πίστη..
Πίστη σε εμάς πάνω απ’όλα και στις δυνάμεις μας! Εμείς είμαστε αυτοί που θα δώσουμε σε κάτι το δικαίωμα να ασκήσει επιρροή πάνω μας, είτε θετική είτε αρνητική, εμείς όμως είμαστε και αυτοί που με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να πάρουμε πίσω το δικαίωμα αυτό.

Είμαστε κύριοι του εαυτού μας!

Συμβαίνει ό,τι επιτρέπουμε να συμβεί..
Γι’αυτό λοιπόν, δε πρέπει να λειτουργούμε σαν ρομποτάκια, που τους υπαγορεύουν τι να κάνουν, αλλά σαν άνθρωποι, που έχουν ελεύθερη βούληση και παλεύουν για κάποιο σκοπό, ο καθένας για τον δικό του..

Exit mobile version