Να είσαι με εκείνους που ξέρουν τι είναι αξιοπρέπεια..

April 15, 2018
2 Mins Read
34 Views

Γράφει η Ιωάννα Ντρε

Να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που να μπορείς να επικοινωνήσεις. Που όταν μιλάς να σε ακούνε και ύστερα να μιλούν.
Να μην πετάγονται όταν λες κάτι εσύ, να μην καπακώνουν τα λόγια σου για να ακουστούν αυτοί, για να δειχτούν και να φανούν ανώτεροι ή σωστότεροί σου.
Να είσαι με εκείνους που σε εκτιμούν γι αυτό που είσαι, που να σε σέβονται, που δε θα σου χαιδεύουν τα αυτιά μπροστά σου και πίσω από την πλάτη σου να σου σκάβουν το λάκκο.
Να είσαι με εκείνους που σου μιλούν αυθόρμητα και με ειλικρίνεια. Καμιά φορά οι αυθόρμητοι άνθρωποι γίνονται παρεξηγήσιμοι γιατί μπορεί να πουν κάτι χωρίς να το σκεφτούν και κάτι που δεν πρέπει ίσως, όμως αυτό σημαίνει ότι δεν προσποιούνται. Δε σκέφτονται τι να πουν, πώς να το πουν και να το επεξεργαστούν πριν να το εκφράσουν. Αυτοί οι τύποι είναι πιο αληθινοί πιστεύω. Πιο αυθεντικοί μας αρέσει δε μας αρέσει.
Να είσαι με εκείνους που σέβονται τη γνώμη σου άσχετα αν διαφωνούν με αυτή.
Να είσαι με εκείνους που δεν είναι δίπλα σου από συμφέρον ή για κάποιον άλλο δικό τους λόγο πέραν αυτού που δείχνουν.
Να απομακρύνεσαι, για την ακρίβεια να εξαφανίζεσαι από αυτούς που σου λένε ψέματα. Δε λέω ίσως πεις και κανα αθώο ψεματάκι δε θα εκτελέσουμε κανέναν ούτε είμαστε και άγιοι όμως προσοχή το ψέμα που θα πεις να μην είναι εις βάρος κάποιου και να μην εθιστείς σε αυτό, γιατί οι ισορροπίες μεταξύ της αλήθειας και του ψέματος είναι πολύ λεπτές.
Όταν σε κακομεταχειρίζονται είτε σωματικά είτε λεκτικά, όταν δε σε καταλαβαίνουν, όταν σε προσβάλουν, όταν προσπαθούν να σε μειώσουν, όταν θέλουν να εισβάλλουν με το έτσι θέλω στα προσωπικά όρια που θέτεις σε κάποιον, όταν σε κατηγορούν άδικα για κάτι τότε να φύγεις μακριά τους. Κάποιοι θα το πουν εγωισμό, εγώ θα το πω αξιοπρέπεια και θα μαζέψω τα μπογαλάκια μου και θα αποχαιρετίσω.
Μην αφήνεις περιθώρια σε τέτοιους ανθρώπους να σε χειρίζονται όπως θέλουν αυτοί. Να μη γίνεσαι υποχείριο κανενός.
Να μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να ανεχτεί κάτι λιγότερο από αυτό που αξίζεις και πέρα από αυτό που θες να σου φέρονται όπως φέρεσαι. Να αποχωρείς με αξιοπρέπεια και με το κεφάλι ψηλά όταν δεις κάτι το οποίον δεν αρμόζει στην προσωπικότητά σου. Να σέβεσαι πρώτα απ όλα εσύ τον εαυτό σου. Γιατί αν δε το κάνεις εσύ ο ίδιος μην περιμένεις από τους άλλους.

Exit mobile version