Μην υποτιμάς την γοητεία του ρομαντικού ανθρώπου..

March 23, 2018
3 Mins Read
67 Views

Γράφει η Γεώρα

Χωρίζουμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες.
Σε ρεαλιστές, κυνικούς, λογικούς, ψυχρούς, ονειροπόλους, συναισθηματικούς, σε ρομαντικούς.
Σε ρομαντικούς, πόσο όμορφο ακούγεται.
Σε ρομαντικούς-τρελούς και ψυχικά δυνατούς που κρύβουν τόση τόλμη μέσα τους, τόσο θάρρος και πείσμα που όμοιό δεν έχεις ξανα δει!
Παρεξηγημένα πλάσματα οι ρομαντικοί άνθρωποι.
Ίσως γιατί το να είσαι ρομαντικός στις μέρες μας, θέλει μεγάλη μάχη!
βλέπετε οι ρομαντικοί άνθρωποι είναι και ευαίσθητοι. Και λίγο ευσυγκίνητοι. Και πιο αληθινοί.
Πώς; Μα είναι απλό. Τολμούν!
Τολμούν να αγωνιστούν γι’αυτό που ποθούν. Τολμούν να ρισκάρουν να κάνουν τα λόγια τους πράξεις και τις πράξεις τους να τις γεμίσουν με συναίσθημα αληθινό! Να βάψουν με κόκκινο την αγάπη τους! Να την φωνάξουν σε όλο τον κόσμο!
Τολμούν να αρωματίσουν τον κόσμο με έρωτα!
Τολμούν να ονειρευτούν! Τολμούν τα όνειρά τους να τα ζήσουν! Τολμούν να ζήσουν!
Τολμούν να κοντραριστούν με το γκρίζο της εποχής.
Τολμούν να κρατήσουν στα χέρια τους, τα πινέλα τους και να ζωγραφίσουν τη ζωή έτσι όπως εκείνοι θέλουν. Με τα δικά τους χρώματα. Με τους δικούς τους συνδυασμούς.
Τολμούν να σπάσουν τα κουτάκια των ρεαλιστών και να τρίψουν στο πρόσωπό τους το χαμόγελο που σου προκαλεί η αγάπη!
Τολμούν να αλλάξουν τον κόσμο!
Οι ρομαντικοί άνθρωποι είναι εκείνοι που θα κοντραριστούν με όλους. Που δεν θα αρκεστούν στο λίγο και στο μίζερο.
Είναι εκείνοι που θα ονειροβατήσουν μεταξύ θέλω και πραγματικότητας και θα καταφέρουν την πραγματικότητα να χωρέσει στα θέλω!
Είναι μια στάση ζωής με λίγη παραπάνω αισιοδοξία. Με διαφορετικές μέρες! Κι’ας μοιάζουν για τους άλλους ίδιες. Είναι εκείνα τα άτομα που όταν θα πας σπίτι τους για έναν απλό καφέ θα ανάψουν ένα κερί και η ατμόσφαιρα αμέσως θα ζεσταθεί! Είναι όμως εκείνοι που θα ανάψουν αυτό το κερί και για τους ίδιους, γιατί τους αρέσει, γιατί έχουν μάθει το όμορφο να το προσφέρουν και στον εαυτό τους.
Είναι εκείνος που θα μαζέψει λουλούδια και θα τα προσφέρει στην φίλη του, γυναίκα του ή κόρη του, χωρίς να είναι κάποια ιδιαίτερη μέρα, αλλά με αυτή την τόσο μικρή κίνηση, θα κάνει την μέρα ξεχωριστή!
Είναι εκείνα τα άτομα που έχουν πυροβοληθεί με λέξεις βίαιες, γιατί κάνουν κάτι όμορφο που θέλει όμως δύναμη γιατί έρχεται σε κόντρα με τα λογικά και στενά ‘πρέπει’ και δήθεν των υποτιθέμενα κυνικών σωστών.
Όμως και εμείς οι ρομαντικοί με την ευαίσθητη ψυχή μην νομίζετε πως πετάμε στα σύννεφα.
Όχι! Κάθε άλλο. Γνωρίζουμε καλά πια είναι η πραγματικότητα. Ίσως καλύτερα από όλους. Η διαφορά μας είναι, πως δεν αφήνουμε την ασχήμια του κόσμου να εισβάλει στην ψυχή μας.
Επιλέγουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισό γεμάτο. Και πιστέψτε με, είναι πολύ πιο όμορφο να ξεκινάς τη μέρα σου με χαμόγελο. Έτσι καταλαβαίνεις και τη ζωή καλύτερα. Την αντικρίζεις με μάτια ανοιχτά. Προσπαθήστε να αντικρίσετε την πραγματικότητα. Μην μένετε στην επιφάνεια. Τρομάζει!
Είμαστε λοιπόν ρομαντικές ψυχές που θα αφιερώσουμε ένα τραγούδι που άγγιξε την καρδιά μας, σε εκείνο το πρόσωπο που κατάφερε να ανθίσει το μέσα μας!
Ρομαντικές ψυχές που θα χορέψουν κάτω από τη βροχή, χωρίς να τους νοιάζει αν θα βραχούν, γιατί γνωρίζουν την ασύγκριτη αίσθηση της αγκαλιάς της βροχής!
Ρομαντικές ψυχές που θα ψιθυρίσουν το ‘Σε θέλω’ αγγίζοντας σε απαλά!
Που δεν θα κολλήσουν σε τίποτα. Που θα αμφισβητήσουν. Που θα τα καταφέρουν!
Γιατί οι ρομαντικοί έχουν τέτοια δύναμη μέσα τους που μπορεί να αλλάξει όλο τον κόσμο.
Και αυτό γιατί η δύναμή τους αυτή τροφοδοτείται από την αγάπη!
Και όπως είχε πει ο Gramb J. Kerisen «Μόνο η αγάπη μπορεί να μας κάνει να δούμε συνηθισμένα πράγματα, με έναν ασυνήθιστο τρόπο»
Και αυτό το κάνουν οι ρομαντικοί άνθρωποι γι’αυτό και μπορούν να δουν πως η ζωή είναι ωραία!

Exit mobile version