Κάθε δεύτερη ευκαιρία, είναι και ένα ρίσκο που παίρνεις..

June 6, 2018
2 Mins Read
30 Views

Γράφει η Γεώρα

Σχέσεις! Δύσκολο κεφάλαιο. Περίπλοκο. Κάποιες φορές ελπιδοφόρο, άλλες πάλι ισοπεδωτικό.

Δημιουργούμε σχέσεις με την προϋπόθεση πως θα λάβουμε αγάπη! Σε όλες αυτό είναι το κίνητρο, είτε φιλικές είτε ερωτικές. Και σε όλες ρισκάρουμε!

Ρισκάρουμε την πρώτη φορά, αφού παρουσιαζόμαστε άοπλοι σχεδόν μπροστά στην επιθυμία μας. Μπροστά στη λαχτάρα μας! Μπροστά στον μεγάλο μας πόθο. Ναι επέλεξα να μιλήσω για τις ερωτικές εδώ.

Ξέρεις όταν η επιθυμία κυριεύσει το μυαλό, η αίσθηση του φόβου χάνεται! Είναι σαν το συναίσθημα να κρατάει τα ηνία και να κοντρολάρει όλο μας το είναι, βάζοντας στον πάγκο τη λογική.

Και το συναίσθημα τρέχει! Σε φτάνει στα άκρα. Σου φωνάζει τόλμα! Και εσύ τολμάς. Ρισκάρεις! Και νιώθεις! Αφήνεσαι!

Κάποιες φορές βγαίνει σε καλό. Άλλες πάλι, τρως τα μούτρα σου! Ναι το μουτράκι σου που είχε τον ενθουσιασμό σαν στολίδι. Και λες μέχρι εκεί καλά. Σχετικό βέβαια αυτό το καλό. Το λες σε άλλους και προσπαθείς να το πιστέψεις και εσύ.

Ώσπου το παρελθόν έρχεται και σου ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία. Και το ρίσκο που πήρες την πρώτη φορά, δεν έχει καμία ομοιότητα με αυτό εδώ πέρα.

Γιατί τότε δεν είχες πληγές. Τώρα είναι αλλιώς. Τώρα κοντρολάρεσαι άγρια από τη λογική. Σε κοιτάει με αυστηρό βλέμμα. Και εσύ βρίσκεσαι επάνω σε μία ζυγαριά και προσπαθείς να φέρεις την ισορροπία.

Μια ισορροπία που χάθηκε στην προδοσία, ή στην έλλειψη εμπιστοσύνης ή εξαιτίας τρίτων. Ίσως και στην ανταπόδοση αγάπης.

Και εκείνη η δεύτερη ευκαιρία φαντάζει ανηφόρα ανυπόφορη, με ήλιο και τριάντα βαθμούς Κελσίου έξω.

Γιατί έχεις πληγές κακά τα ψέματα. Και ίσως κάποιες αιμορραγούν ακόμα!

Γιατί το συναίσθημα και ο αυθορμητισμός σου, τραυματίστηκε από εκείνο το άτομο που σε κοιτά στα μάτια τώρα και σου ζητάει μία επανεκκίνηση.

Μόνο που φοβάσαι! Γιατί ένιωσες τον πόνο. Το θυμό. Την απογοήτευση! Την αγανάκτηση. Τα μάτια σου από ήλιους λαμπερούς, γέμισαν σύννεφα δημιουργώντας φουρτούνες!

Γιατί η λογική σε κρατάει γερά για να μην ξανά πέσεις και χτυπήσεις.

Υπάρχει όμως και αυτό που λένε, « Όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία! »

Αξίζουν ; Όλοι ;

Από την άλλη λένε πως όταν δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον, είναι σαν να του δίνεις ξανά το όπλο στα χέρια του για μία ακόμα βολή επειδή στην πρώτη αστόχησε να σε πετύχει.

Ρίσκο μάτια μου, η δεύτερη ευκαιρία!

Μπορεί να δεις σε επανάληψη την ίδια ιστορία. Μπορεί να βιώσεις και πάλι το ίδιο. Μπορεί και όχι.

Και αν το θέλεις καλώς!

Πάρτο αυτό το ρίσκο! Μόνο φόρα πανοπλία τώρα, φύλαξε την αγνότητα της αγάπης σου και την ελπίδα που τρέφεις για κάτι καλύτερο από την πρώτη φορά.

Δεν είναι κακό να σε προστατέψεις. Εξάλλου το ρίσκο θα το πάρεις, φύλαξε τουλάχιστον λίγο καλύτερα την καρδιά σου, από τις γρατσουνιές που ίσως δημιουργηθούν.

Μόνο αν ρισκάρεις στη δεύτερη ευκαιρία και δεν σου βγει σε καλό, μην προσπαθήσεις για τρίτη. Είναι σαν να αυτοκτονείς!

Ελπίζω όμως εκείνη η δεύτερη ευκαιρία που ίσως να επιλέξεις να δώσεις, εκείνο το άλμα που θα ξανα προσπαθήσεις να κάνεις, να σε φτάσει ψηλά και να μην σε προσγειώσει πάλι κάτω!

Exit mobile version