Εγώ, θα είμαι πάντα εδώ για εκείνη την αγκαλιά!

January 12, 2018
2 Mins Read
31 Views

Γράφει η Νένα Παπαδοπούλου

Με το μαγικό αγαπημένο σου παραμύθι που για χιλιοστή φορά διαβάσαμε με παίρνει και μένα ο ύπνος στο πλάι σου. Το χεράκι σου ακουμπάει στο στόμα θαρρείς και αποζητάει την ζεστασιά της ανάσας μου. Εσύ που γεννήθηκες μια σταλίτσα μικρό σαν κουταβάκι, τώρα μεγάλωσες τόσο που κοιμάσαι στο δικό σου καινούργιο μεγάλο κρεβάτι.

«Το μικρό είναι για τον μπέμπη μας», λες και ξαναλές. Ο αδελφούλης σου θα κοιμάται σε λίγο καιρό εκεί και η ζωή μας θα γεμίσει παιδικές φωνούλες. Αγόρια λένε όλοι, ποιος την χάρη σας! Έχει να γίνει χαμός στο σπίτι σας! Εγώ όμως δεν φοβάμαι, γιατί η μαμά θα κάνει τα πάντα για την ηρεμία και την ευτυχία σας!

Οι άνθρωποι θα σας πληγώσουν, οι πόρτες άλλοτε θα ανοίγουν και άλλοτε θα κλείνουν, το δίκαιο θα έχει πολλές αποχρώσεις και δεν θα επικρατεί πάντα η δική σας όμως εγώ θα είμαι πάντα εδώ, διακριτικά αλλά δίπλα σας. Εδώ για κείνη την αγκαλιά, για το «είμαι σίγουρη ότι μπορείς» , για το «πρόσεχε», το «δεν πειράζει» , την σφαλιάρα όταν νιώσω ότι την χρειάζεστε ακόμα και το «βάλε ζακέτα» που κορόιδευα.

Ναι, θα είμαι εδώ για όλη μου την ζωή. Δίπλα σας στα δύσκολα και στα εύκολα, στα ίσια αλλά και στα ανάποδα, στα χρωματιστά αλλά και στα σκούρα. Δεν σας εύχομαι μια ζωή στρωμένη με τριαντάφυλλα γιατί αυτό δεν γίνεται. Οι δυσκολίες μας ωριμάζουν, μας μαθαίνουν πολλά και μας βοηθάν να συνεχίζουμε. Έτσι θα κάνετε και εσείς και εγώ θα είμαι η δύναμη σας όταν νιώθετε ότι την χάνετε. Ξέρω ότι δεν θα είναι όλα ρόδινα στην σχέση μας, ξέρω ότι θα με αμφισβητήσετε, θα μαλώνουμε, θα με πονέσετε, θα νιώσετε ότι δεν σας καταλαβαίνω. Όμως θα έρθει η ώρα που θα καταλάβετε, θα νιώσετε την απεριόριστη αγάπη που σας έχω και θα γίνει το πατρικό σας η αιώνια φωλιά που θα κουρνιάζετε σε κάθε φουρτούνα που δεν θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε.

Έννοια μου για όλη μου την ζωή και φως σε όλα μου τα όνειρα, εσείς και μόνο. Τα παιδιά μου, ο μπαμπάς σας και το σπιτάκι μας! Σας αγαπώ όσο τίποτα! Και εσένα μικρούλη που κλωτσάς μέσα μου και με πονάς, ανυπομονούμε να σε αγκαλιάσουμε. Μην αργήσεις!

Με αγάπη,

Μια ακόμα χαζομαμά

Exit mobile version