Δεν φταίνε οι αναποδιές για ότι σου συμβαίνει.. η μιζέρια σου φταίει!

November 25, 2018
One Min Read
37 Views

Γράφει η Ιωάννα Ντρε

Η ζωή δεν είναι σίγουρα στρωμένη με ροδοπέταλα. Είναι σκληρή και δύσκολη, μα είναι ωραία.
Φυσικά σε κανέναν δεν αρέσει να στενοχωριέται και να περνάει άσχημες στιγμές, όμως αν δε ζήσεις και μερικές τέτοιες στιγμές δε θα υπάρχει μέτρο σύγκρισης για να μπορέσεις να εκτιμήσεις τα καλά της ζωής. Καμιά φορά και τα απλά καθημερινά είναι ωραία, αλλά τα θεωρούμε δεδομένα και δε τα υπολογίζουμε.

Καλό θα ήταν να μη θεωρείς τίποτα δεδομένο και να ξεκινήσεις να χαίρεσαι την ίδια τη ζωή με όσα στοιχεία σου προσφέρει απλόχερα και τα προσπερνάς. Να μην επικεντρώνεσαι σε όποια δυσκολία σου συμβαίνει και την αφήνεις να σε καθηλώνει κάθε φορά, μένοντας στάσιμος στο χθες. Μην έχεις τις δυσκολίες σαν δικαιολογία για να μένεις πίσω στη ζωή σου.

Τα προβλήματα υπάρχουν για να παλεύεις να βρεις λύσεις. Σίγουρα στα περισσότερα κάπου βρίσκεται και μια λύση, αρκεί να μην σε παίρνει από κάτω, να μην κλαίγεσαι και να μην μιζεριάζεις. Μη τους δίνεις βαρύτητα, στερώντας σου ευκαιρίες, ευχάριστες στιγμές και ελπίδα.
Οι δυσκολίες υπάρχουν για να μάθεις να εκτιμάς όσα έχεις και να μη γίνεσαι αχάριστος. Να προσπαθείς να τις ξεπερνάς και να γίνεσαι πιο δυνατός. Ακόμα κι αν δε βρεθεί λύση και στενοχωριέσαι, να λες πως ότι γίνεται, γίνεται για καλό και με ένα πλατύ χαμόγελο να προχωράς παρακάτω.

Και μη ξεχνάς ένα πράγμα. Μετά από κάθε καταιγίδα, πάντα βγαίνει και το ουράνιο τόξο. Όμως θα πρέπει να μάθεις να χορεύεις στη βροχή και να μην περιμένεις να σταματήσει για να συνεχίσεις να ζεις.

Exit mobile version