Στη ζωή και στις σχέσεις, όλα είναι επιλογή και προτεραιότητα!

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Ζούμε στην εποχή που η μόδα τα βαφτίζει όλα πίεση. Αγαπάς; Πιέζεις. Θέλεις να περνάς περισσότερο χρόνο με τον άλλο; Πιέζεις. Οι σχέσεις έχουν γίνει fast food. Ψεκάστε σκουπίστε και τελειώσατε. Άλλωστε οι άνθρωποι βρίσκονται συνεχώς σε ένα τρέξιμο. Να προλάβουν τη δουλειά, τις δραστηριότητες, τις κοινωνικές συναναστροφές και δεν συμμαζεύεται. Έτσι δεν μένει χρόνος για τη σχέση. Μοιραία λοιπόν δημιουργούνται δύο αντίθετοι πόλοι. Οι μεν που θέλουν χρόνο και οι δε που δεν “προλαβαίνουν”.

Αν είστε από τους δεύτερους απλά σκεφτείτε αν σας ενδιαφέρει ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας πραγματικά. Αν ναι, ο χρόνος βρίσκεται. Ακόμη και σε αυτή την τόσο ανταγωνιστική κοινωνία, που όλοι τρέχουν για να δημιουργήσουν κάτι καλύτερο στη ζωή τους, πάντα υπάρχει χρόνος για τον άνθρωπο σου, φτάνει να το θες. Αν λοιπόν δεν μπορείς να δώσεις το ενδιαφέρον και την αγάπη σου σε αυτόν ή αυτήν που έχεις απέναντί σου, μην το κουράζεις άλλο. Δεν σε ενδιαφέρει πραγματικά οπότε καλύτερα να μην τον/την βασανίζεις.

Αν πάλι είσαι από αυτούς που δεν είναι ικανοποιημένοι από τη σχέση τους, γιατί νομίζουν ότι το άλλο τους μισό είναι στον κόσμο του, κουνήσου. Δεν είσαι δέντρο και μπορείς άνετα να μετακινηθείς και να βάλεις ένα τεράστιο Χ, αναζητώντας κάτι καλύτερο. Μπορείς βέβαια να κάνεις πρώτα μια σωστή κουβέντα και καλό θα είναι ό,τι κάνεις να μην το κάνεις εν θερμώ. Αν πάλι βλέπεις ότι ο άλλος ή άλλη δεν καταλαβαίνει, μάζεψέ τα και φύγε!

Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων και επιλογών. Αν θέλεις αληθινή σχέση πρέπει να της δίνεις προτεραιότητα. Αν θες ξεπέτα, συμβιβάσου με την ξεπέτα και μην ζητάς παραπάνω. Αν τέλος βλέπεις πως δίνεις αλλά δεν παίρνεις, όσα σου αξίζουν, τότε πάρε τα κουβαδάκια σου και πήγαινε σε άλλη παραλία, καλύτερη! Η ζωή είναι απλή. Εμείς την δυσκολεύουμε, χωρίς ουσιαστικό λόγο, τις περισσότερες φορές!

See Also

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top