Να έχεις περηφάνεια φίλε μου και να μένεις χιλιόμετρα μακριά από τους εγωιστές!

Γράφει ο Γιώργος Καραγεώργος

Το πώς θα σου συμπεριφερθεί ένας άνθρωπος δεν είναι δική σου επιλογή, δεν εξαρτάται από εσένα, σίγουρα όμως είναι δική σου επιλογή το ποιος άνθρωπος θα είναι δίπλα σου.
Είναι πέρα για πέρα στο δικό σου το χέρι, το ποιους θα έχεις στο πλάι σου και με ποιους ανθρώπους θα είσαι και θα πορεύεσαι.

Να μην είσαι φίλε με έναν άνθρωπο που δεν σου επιτρέπει να ονειρεύεσαι και που δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει μαζί του αύριο. Που σε γεμίζει με αβεβαιότητα, ανασφάλεια κι αμφιβολίες.
Να μην είσαι με έναν άνθρωπο που δεν ακούει τις ανάγκες σου και τον ενδιαφέρουν μονάχα οι δικές του.
Φύγε μακριά από εκείνον τον άνθρωπο που δεν εκτιμά τους αγώνες σου και κοροϊδεύει με αυτούς.
Φύγε όσο πιο μακριά μπορείς από εκείνον τον άνθρωπο που δεν τον νοιάζει τι κάνεις, δεν τον νοιάζει που είσαι, δεν τον νοιάζει τι σταυρούς κουβαλάς.
Φύγε χθες από εκείνον τον άνθρωπο που επαναλαμβάνει τα ίδια “λάθη” και που πια είναι ξεκάθαρο πως δεν μιλάμε για λάθη, μα για επιλογές.
Να μην έχεις κοντά σου άνθρωπο που σε θυμάται μόνο όταν κάτι χρειάζεται και που δεν πιστεύει σε εσένα.
Να μην έχεις διπλά σου άνθρωπο που προσβλητικά σου μιλάει κι υποτιμάει ότι λες. Που περισσεύματα σου δίνει και λεηλατεί την ψυχή σου.

Τι να τον κάνεις έναν άνθρωπο που έχει την μύτη ψηλά και θεωρεί ότι είναι ανώτερος από εσένα κι ότι η άξια του είναι πιο πάνω από την δική σου. Έναν άνθρωπο που δεν σε θεωρεί ισάξιο του. τι να τον κάνεις;
Τι τον θες εκείνον τον άνθρωπο που έμπρακτα σου δείχνει ότι ντρέπεται που σε έχει;
Τι στην ευχή τον χρειάζεσαι εκείνον τον άνθρωπο που τις πληγές σου δεν σέβεται και σου ανοίγει καινούργιες;
Εκείνον τον άνθρωπο που δεν ποθεί το κορμί σου και που στο μυαλό σου δεν του βάζει φωτιά, μου λες τι τον θες διπλά σου;

Να μην είσαι με έναν άνθρωπο που σου μαυρίζει την ζωή, που σου υγραίνει τα μάτια, που σε πονάει και το ξέρει. Που μπορεί απ΄ έξω να είναι όμορφος, αλλά στην ψυχή του έχει ασχήμια. Που είναι θρασύς στα λόγια και δειλός στις πράξεις του.
Να μην είσαι με έναν άνθρωπο που δεν έχει μάθει να σέβεται, που δεν έχει μάθει να ακούει, που δεν έχει μάθει να δίνει, που δεν έχει μάθει να είναι άνθρωπος πρώτα και πάνω από όλα.
Να μην είσαι με έναν άνθρωπο συναισθηματικά ανάπηρο, που δεν μπορεί να αγαπήσει!

Γιατί η ζωή φίλε μου είναι μια βόλτα κι αν ένας άνθρωπος σου βάζει εμπόδια, χίλιες φορές καλύτερα, καν’ την μονός σου την βόλτα και πες του να πάει στο αγύριστο.
Η ζωή είναι όμορφες στιγμούλες , αν κάποιος δεν είναι ικανός να στις χαρίσει, δεν τον χρειάζεσαι δίπλα σου, απλά σου πιάνει τον χώρο.
Η ζωή σου λέω, είναι ένα πάρτι κι αν κάποιος στο χαλάει συνεχεία, τότε στείλε τον στο διάολο κι ακόμη πάρα πέρα.

Να έχεις περηφάνεια φίλε μου και να μένεις χιλιόμετρα μακριά από τους εγωιστές!

Exit mobile version