Μην ξεχνάς πόσο αγαπά τα Χριστούγεννα, το παιδί μέσα σου!

December 19, 2019
2 Mins Read
37 Views

Γράφει η Γεώρα

Τα Χριστούγεννα φέρουν μία μαγεία σαγηνευτική! Θα το έχεις προσέξει άλλωστε. Η διάθεση αλλάζει και μέσα σου γεννιέται μια σπίθα. Μια σπίθα αισιοδοξίας που αρχίζει και σιγοκαίει και σε ζεσταίνει. Μια σπίθα χαράς και οικογενειακής θαλπωρής! Μια σπίθα αγάπης!

Ίσως να φταίνε όλα αυτά τα λαμπάκια που στολίζουν, αυτό το φως που φωτίζει τα σκοτάδια. Αυτό που σου δείχνει πως η μαγεία υπάρχει παντού, αρκεί να θέλεις να τη δεις.

Είναι και αυτά τα προσωπάκια με τα κόκκινα σκουφάκια, αυτές οι γλυκές φατσούλες που κρατάνε από το χέρι τη μαμά και τον μπαμπά και με μάτια ορθάνοιχτα και θαμπωμένα αφήνονται στη μαγεία των Χριστουγέννων. Τα παιδιά! Η ελπίδα! Αυτά τα ζουζουνιάρικα πλασματάκια με το «γιατί» και το «τι είναι αυτό» που το έχουν καραμέλα στο στόμα στους που τα βλέπεις να σου λένε πως έγραψαν το γράμμα στον Άϊ Βασίλη και πως ζήτησαν να τους φέρει ένα παιχνιδάκι με όλον τον ενθουσιασμό του κόσμου, που κάνουν τις μέρες να διαφέρουν!

Γράμμα στον Άϊ Βασίλη, η διατήρηση της παιδικότητας. Η αγνότητα της ψυχής. Να διατηρείς αυτή την παιδικότητα. Τον ενθουσιασμό και το νοιάξιμο όπως όταν ήσουν παιδί. Τότε που ζητούσες μόνο ένα παιχνιδάκι γιατί ο Άϊ Βασίλης έπρεπε να πάει σε όλα τα παιδάκια. Τότε που έβαζες κάτω από το δέντρο μπισκότα, μελομακάρονα, σοκολατάκια, νερό και καρότα για τον άνδρα εκείνο με την κόκκινη στολή και τους φίλους του τα ταρανδάκια επειδή ήξερες πως έχει ταξίδι όλη τη νύχτα!

Να διατηρήσεις το παιδί μέσα σου. Να γράψεις το γράμμα σου και να δεις πόσο καλό(ς)-ενήλικας- παιδί ήσουν και φέτος. Να δέχεσαι την αλήθεια και να επιλέγεις πάντα την καλοσύνη. Να αφήνεις τις μέρες να πασπαλίζονται με χρυσόσκονη, να τραγουδάς και να αγαπάς σαν μικρό παιδί. Γιατί η μαγεία των Χριστουγέννων κρύβεται στην ελπίδα, την αισιοδοξία και στην δυνατότητα που μας δίνεται να πατήσουμε έστω και με τις μύτες των ποδιών μας, πάλι στην παιδική μας ηλικία!

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν σε όλους! Με χαμόγελα αληθινά, αγνή και δοτική αγάπη όπως αυτή των παιδιών! Όπως εκείνη που είχες και εσύ σαν παιδί!

Exit mobile version