Και τώρα, λίγο πριν φύγεις, σε ευχαριστώ!

December 19, 2019
4 Mins Read
31 Views

Γράφει η Κέλλυ Σεφέρου

Σε ευχαριστώ που με μεγάλωσες στην όψη και στη σκέψη!

Σε ευχαριστώ που σε μίσησα πρίν προλάβω να σε γνωρίσω!

Σε ευχαριστώ που με γέμισες αμφιβολίες για το ποιά είμαι, που πάω και ποιούς θέλω στη ζωή μου!

Σε ευχαριστώ για την αναζήτηση.. ακόμα ψάχνομαι!

Σε ευχαριστώ που με «πούλησες» ακριβά σε φθηνούς ανθρώπους!

Σε ευχαριστώ που έπαιξες ανελέητα με την υπομονή μου!

Σε ευχαριστώ που με αμφισβήτησες και τις 10 φορές, ενώ τις 8 αποδείχθηκε πως τελικά είχα δίκαιο!

Σε ευχαριστώ που γέλαγες όταν έκλαιγα! Σε ευχαριστώ που έκλαιγες όταν γέλαγα!

Σε ευχαριστώ για την αδιαφορία.. Εγώ σου ζήτησα απλά να νιώσω με οποιονδήποτε τρόπο.. Θυμάσαι; Σου είχα ζητήσει να νιώσω και να με νιώσουν, με οποιονδήποτε τρόπο! Και εσύ αδιαφόρησες! Σε υπέρ ευχαριστώ γι’αυτό!

Σε ευχαριστώ για τον πόνο, τον ένιωσα για τα καλά!

Σε ευχαριστώ για την χαρά, τελικά κράτησε παραπάνω από όσο περίμενα!

Σε ευχαριστώ για τις αγκαλιές με διάρκεια και για τα ασταμάτητα φιλιά!

Σε ευχαριστώ που με έκανες να χάσω το νόημα!

Σε ευχαριστώ που με έκανες να ξεχάσω για λίγο το νόημα και να εστιάσω στη στιγμή!

Σε ευχαριστώ για κάθε βιαστική στιγμή και για κάθε ανόητο νόημα!

Σε ευχαριστώ που κάπου στα τόσα λάθη, θυμήθηκες ποιά είμαι! Σε ευχαριστώ που χρειάστηκε να σου συστηθώ πολλές φορές για να με αναγνωρίσεις! Νιώθω πως άργησες και όμως συνέβη!

Σε ευχαριστώ που με θαύμασες! Λίγο, πολύ, καμία σημασία δεν έχει. Το περίμενα! Τελικά συνέβη και αυτό!

Σε ευχαριστώ για την γέννηση, την αναγέννηση, τον θόρυβο, τις μουσικές, τις γεύσεις και τα αρώματα!

Σε ευχαριστώ για τους αιώνιους όρκους που εννοούσες κάθε λέξη τους και για όλα αυτά που είπες απλά από φόβο ή από ενθουσιασμό!

Σε ευχαριστώ για την συγκίνηση, τα δάκρυα λύπης και χαράς!

Σε ευχαριστώ για τις στιγμές που ευχήθηκα να κρατούσαν περισσότερο και για όλες εκείνες που έζησα πιο έντονα από ποτέ!

Σε ευχαριστώ που απλά πίστεψα! Κάποιους πολύ γιατί το άξιζαν και κάποιους λίγο από ανάγκη!

Σε ευχαριστώ για την ηττοπάθεια και την μετέπειτα αυτοεκτίμηση! Σε ευχαριστώ για την καταστροφολογία και λίγο αργότερα για την ακαταλόγιστη αισιοδοξία!

Σε ευχαριστώ για τα ερωτήματα.. Ακόμα μένουν ορισμένα αναπάντητα!

Σε ευχαριστώ που με έμαθες να λέω πιο συχνά «ευχαριστώ» και ακόμα πιο συχνά «συγγνώμη»!

Σε ευχαριστώ που τα «ευχαριστώ» μου υπήρξαν περισσότερα από τις «συγγνώμες» μου!

Σε ευχαριστώ για το «κενό».. Εκείνο που γέμιζε, άδειαζε, ξανά γέμιζε και τελικά ξανά άδειαζε!

Σε ευχαριστώ που μου έμαθες πως το «κενό» ποτέ δεν πρόκειται να παραμείνει γεμάτο, ούτε όμως και παντοτινά άδειο!

 

 Πλέον ξέρω 2019 – πλέον έμαθα! Έμαθα πως το κενό θα υπάρχει άνευ έτους, άνευ ώρας και άνευ στιγμής αν το επιτρέψεις! Πως το κενό υπάρχει «μέσα» μας όσο και αν ψάχνουμε να το γεμίσουμε από «έξω» μας!  Πως το «κενό» νικιέται, κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή! Πως τελικά ποτέ δεν υπήρξα «κενή» και αν υπάρξω θα φταίω εγώ που δεν με «γέμισα» όσο χρειάστηκε και όταν θα έπρεπε! Δεν περιμένω κανένα έτος 2019 για να «σωθώ», ούτε και εσένα 2020! Ούτε και το επόμενο έτος και κάθε επόμενο για να νιώσω πλήρης!

Έτσι για την ιστορία (και ας μην με ρώτησες ποτέ), είμαι 25 ετών.. 25 χρόνια δοκιμής, αποδοκιμής και αυτοπροσδιορισμού ανήκουν όλα σε εμένα! 25 χρόνια χαράς, λύπης και αρκετής ανακάλυψης.. Σύντομα αλλάζω ψηφίο όπως και εσύ! Και ενώ μεγαλώνω, αναγνωρίζω πως το παιδί μέσα μου δεν πρόκειται ποτέ να νιώθει μόνο ενήλικας και ας είναι λίγο πιο ώριμο πλέον! Και ας νιώθει μεγαλύτερη συναισθηματική σταθερότητα! Και ας αλλάζει χρόνο με τον χρόνο στην όψη, στα γούστα και στα βιώματα! Και ας μετανιώνει για όσα δεν έκανε! Και ας εύχεται κάθε μέρα να παραμείνουν όλα ακριβώς όπως έχουν!

Ερχονται καλύτερες μέρες 2019! Και αν εσύ φεύγεις το ξέρω πως θα έρθουν άλλες μέρες και άλλα έτη! Και αν δεν έρθουν με λουλούδια στο χέρι και μερικά μαθήματα όπως μου πρόσφερες εσύ, εγώ αυτή τη φορά λέω να βρώ τον τρόπο να την βγάλω καθαρή και με τα αγκάθια! Λέω να ρισκάρω λιγάκι παραπάνω φέτος, έτσι για την δοκιμή! Ότι και αν σημαίνει αυτό! Και αν φτάσουν τελικά λουλούδια στη πόρτα μου, με χαρά θα φροντίσω να προσθέσω δίπλα τους και άλλα! Έτσι για να συνεχίσω να θυμάμαι τι ζητάω από τη ζωή! Έτσι γιατί απλά μπορώ και επειδή ακόμα πιο απλά το θέλω!

Για τη ζωή.. Όλα για εκείνη γίνονται τελικά δεν νομίζεις; Φέτος λέω να το πάω αλλιώς και όπου βγεί! Φέτος λέω να γίνουν όλα για εμένα! Και του χρόνου έχει ο «θεός», άν όλα πάνε λίγο χειρότερα από φέτος και ακόμα καλύτερα από πέρσι τότε ίσως και να προλάβω! Να προλάβω να πώ: Για τον εαυτό μου! Όλα για αυτόν τελικά!

Μου αρκεί το «τώρα» για φέτος 2019! Σε ευχαριστώ για το «τώρα», δεν το θεωρώ πλέον καθόλου δεδομένο! Και αν κάτι ΠΡΕΠΕΙ να θυμάμαι από εσένα, θα κρατήσω μόνο αυτό:  Kανείς και τίποτα δεν είναι δεδομένο! Και αν κάτι ΘΕΛΩ να θυμάμαι από εσένα είναι ειλικρινά αυτό: O χρόνος θα δείξει και τελικά θα κρίνει τους πάντες και τα πάντα!

Σε ευχαριστώ που πέρασες και με «άγγιξες» 2019! Και αν εγώ είμαι μια απλή περαστική, να θυμάσαι πως δεν σκοπεύω να περάσω από τη ζωή χωρίς να «αγγίξω»! Την ευτυχία αν θές; Τους ανθρώπους; Tι ζωή; Μάλλον τα πάντα! Με τον δικό μου μοναδικό τρόπο, αρκεί να «αγγίξω» και ύστερα με την ίδια θέληση να βρώ και πάλι τον τρόπο για να με «γεμίσω»! Στα αλήθεια ευχαριστώ! Για κάθε επόμενο τέλος και κάθε νέα αρχή!

Καλή μας χρονιά 2019! Καλή χρονιά σε εσένα που αναμένεις το οτιδήποτε! Καλή χρονιά στο φίλο που ξέρει πως να απολαμβάνει τη στιγμή και στη φίλη που διαβάζοντας όλα τα παραπάνω βρήκε σημεία του εαυτού της να αποκαλύπτονται!  Καλή χρονιά αν είσαι εκείνος που ονειρεύεσαι την χαρά ή εκείνη που ανυπομονεί να ζήσει τη μαγεία!

Καλή χρονιά για φέτος, για τώρα, για όσο!

Exit mobile version