Η πόρτα για το μυαλό, και την καρδιά μιας γυναίκας, είναι «απλά να είσαι εκεί».

Γραφει ο Y Factor

Femme, partie trois!

Όπως ειπώθηκε σε προηγούμενο άρθρο, η γυναίκα είναι ευτυχισμένη και πλήρης όταν οι άνθρωποι για τους οποίους νοιάζεται είναι πραγματκά ΚΑΛΑ και το έχει πετύχει ή ίδια αυτό. Σε μεγάλο βαθμό, σε πολλές σχέσεις στις οποίες μπαίνει, αυτό γίνεται αυτοσκοπός και είναι που στο τέλος της στοιχίζει. Η αφοσίωση που νιώθει και δείχνει, είναι μεγάλο κομμάτι της φύσης της και της ολοκλήρωσής της. Η ειδοποιός λεπτομέρεια είναι ότι θέλει να αφοσιωθεί και να ολοκληρωθεί χωρίς να χάσει τον εαυτό της.

Λένε ότι έχεις τη γυναίκα που εσύ ξυπνάς. Θηλυκό ή θηρίο εξαρτάται αποκλειστικά από τον άντρα. Καμία γυναίκα όμως δεν ξυπνάει ένα πρωί λέγοντας «Πώς θα κάνω τη ζωή του πρώτου άντρα που θα με ερωτευτεί μια ζωντανή κόλαση;». Εντάξει, μερικές το λένε, αλλά κάποιος άντρας έχει βάλει πρώτα το χεράκι του. Όπως ακριβώς και πολλοί άντρες κουβαλάνε μπαγκάζια από προηγούμενες σχέσεις (θηρία) και την πληρώνει μια άλλη, αθώα γυναίκα.

Αφοσίωση λοιπόν. Για να σου αφοσιωθεί μια γυναίκα (αυτή που αγαπάς και τιμάς και σέβεσαι, οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε στο επόμενο άρθρο) πρέπει να την κερδίσεις. Για να την να κερδίσεις πρέπει να κερδίσεις το μυαλό της.  Για να το κερδίσεις πρέπει να καταλάβεις το πώς δουλεύει. Το μυαλό της γυναίκας κινείται, ανά πάσα στιγμή, σε τρεις διαφορετικές χρονικές διαστάσεις. Επαναξιολογεί παρελθοντικές καταστάσεις και λάθη, αντιμετωπίζει το παρόν και σχεδιάζει – προβληματίζεται για το μέλλον.

Στις διαδικασίες αυτές δεν έχει ανάγκη κάποιον να τις δείξει το σωστό ή να τις υποδείξει τα λάθη που έχει κάνει. Τα ξέρει καλύτερα από τον καθένα και σίγουρα πολύ καλύτερα από έναν άνθρωπο που μόλις ήρθε στη ζωή της. Η πόρτα για το μυαλό, και κατ’ επέκταση την καρδιά μιας γυναίκας, είναι «απλά να είσαι εκεί». Χωρίς φανφάρες, χωρίς να προσπαθείς να αποδείξεις κάτι, χωρίς κινήσεις και λόγια απλού εντυπωσιασμού. Τα έχει ακούσει και τα έχει δει όλα, εκτός από το πιο απλό: κάτι ήρεμο, σταθερό και συνειδητοποιημένο στη ζωή της. Μια βάση, κάτι σταθερό να μπορεί να γυρνάει όταν βρίσκεται σε αδιέξοδο και όχι απαραίτητα τη λύση σε κάθε πρόβλημά της. Και σίγουρα όχι κάποιον που ανά πάσα στιγμή κρίνει!

Αντιμέτωποι, μια γυναίκα στη χειρότερη μέρα της και ένας άντρας στην καλύτερη μέρα του, θα τον τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί, θα τον μασήσει και θα φτύσει τα ρέστα. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά άλλωστε. Μελέτες απέδειξαν ότι, συγκριτικά, ο εγκέφαλος των γυναικών έχει σαφώς μεγαλύτερη «καλωδίωση» μεταξύ του αριστερού και του δεξιού ημισφαιρίου, πράγμα που διευκολύνει την επικοινωνία ανάμεσα στη λογική ανάλυση και στη διαίσθηση. Και το συμπεραίνουν και το νιώθουν..

See Also

Από την άλλη, ο ανδρικός εγκέφαλος είναι δομημένος έτσι ώστε να διευκολύνει τη διασύνδεση ανάμεσα στην αντίληψη και στη συντονισμένη δράση των κινήσεων. Όσο πιο γρήγορα ο άντρας χρησιμοποιήσει την αυξημένη αντίληψη που αποδεδειγμένα έχει, και συνειδητοποιήσει τη μειονεκτική του θέση όσον αφορά τις συλλογιστικές διαδικασίες, τόσο καλύτερα για εκείνον. Το να προσπαθεί να φανεί «ανώτερος» σε κάτι το οποίο δεν του ταιριάζει κιόλας, είναι χαμένη υπόθεση.

Ας ετοιμάσει την πιο μεγάλη αγκαλιά του, το πιο ζεστό του χάδι, ας τα δώσει στη γυναίκα και αυτή θα του δοθεί, θα του αφοσιωθεί και θα τον κάνει να βιώσει συναισθήματα που δεν ήξερε ότι μπορεί να νιώσει. Η γυναίκα σε μια σχέση μπαίνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, από τον άντρα εξαρτάται αν θα το ζήσει, αν θα το κρατήσει και αν θα το χάσει.

Δεν μπορείς όμως να χάσεις κάτι το οποίο δεν είχες ποτέ.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top