Η μεγαλύτερη ήττα, είναι να σε δουν ευτυχισμένο χωρίς εκείνους..

Γράφει ο Μάνος Σαμοθρακής 

Μερικοί άνθρωποι έχουν πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Πιστεύουν ότι είναι μοναδικοί και αναντικατάστατοι.

Αυτό τους δημιουργεί μια σιγουριά, ότι μπορούν να συμπεριφέρονται όπως τους βολεύει και τους αρέσει και εσύ θα κάθεσαι να τα υπομένεις.

Πιάνεις τον εαυτό σου διαρκώς να κρατάει την αναπνοή του. Χωρίς κανένα λόγο, σαν να φοβάται ακόμα και να αναπνεύσει. Καταπιεσμένα συναισθήματα και θυμός σε πνίγουν.

Βάζεις τις δικές σου ανάγκες στην άκρη και ελπίζεις σε ένα καλύτερο αύριο, που δεν έρχεται ποτέ. Κάνεις συνεχώς υπομονή στο όνομα μίας αγάπης, που είναι τελικά μονόπλευρη.

Όμως μια μέρα η υπομονή εξαντλείται. Μία μέρα γίνεται η έκρηξη και αποχωρείς.

Τότε γελούν χαιρέκακα και λένε την συγκεκριμένη ατάκα, με απόλυτη βεβαιότητα.

«Αργά ή γρήγορα σε μένα θα γυρίσεις!» Και το λένε και το πιστεύουν.

Το μεγαλύτερο σοκ που μπορεί να πάθει ένας τέτοιος άνθρωπος, η μεγαλύτερη ήττα, είναι να σε δει ευτυχισμένη/ο με κάποιον άλλον. Να σε δει να γελάς και να περνάς όμορφα.

Αμέσως βέβαια θα κάνει τα πάντα για να σε κερδίσει πίσω. Στα πόδια σου θα πέσει. Θα ζητήσει συγχώρεση και θα σου λέει πόσο σε αγαπάει και το λάθος που έχει κάνει.

Μην κάνεις το λάθος να τον πιστέψεις. Είναι μόνο εγωιστικό το θέμα, επειδή έχασε το παιχνιδάκι του. Επειδή δεν μπορείς να είσαι διαθέσιμος για όποτε σε χρειάζεται.

Θέλει να κερδίσει πάλι τον έλεγχο επάνω σου και να σε εκδικηθεί που τόλμησες να προχωρήσεις. Δεν πρέπει να επιτρέψεις κάτι τέτοιο. Δεν σου λέει αλήθεια, δεν σε αγαπάει πραγματικά.

See Also

Αυτοί που αγαπούν το δείχνουν και δεν σου βγάζουν την ψυχή. Δεν περιμένουν να σε χάσουν, για να δείξουν ότι σε θέλουν. Είναι εκεί κάθε μέρα, κάθε στιγμή και δεν θα σε αφήσουν ούτε μία φορά να αμφιβάλλεις.

Προχώρησε λοιπόν το δρόμο σου με τον άνθρωπο που σε κάνει να χαμογελάς και να νιώθεις όμορφα και μην γυρίσεις ποτέ να κοιτάξεις πίσω.

Κανένας δεν σε χάνει κατά λάθος. Ας πληρώσει λοιπόν την αδιαφορία του.

Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει στο τέλος. Και εσένα η πραγματική αξία σου είναι αυτή, που θα την καταλάβει μόνο αυτός που θα σε κερδίσει αληθινά.

Μην ασχολείσαι λοιπόν με χαμένους!

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top