Αγάπη, τι όμορφο πράγμα..

August 31, 2020
One Min Read
48 Views

Γράφει η Δέσποινα Χατζάκη.

Κι αν δεν είναι η αγάπη το πιο όμορφο συναίσθημα στη ζωή μας, τότε ποιο είναι; Αν δεν αποτελεί η αγάπη το καλύτερο γιατρικό για όλα, τότε ποιο άλλο υπάρχει αντίστοιχο; Η αγάπη είναι ενέργεια που δίνει ζωή!

Και δε μιλώ μόνο για την αγάπη που τρέφει η μάνα για τα παιδιά της, τα αδέρφια μεταξύ τους ή αυτή που ενώνει τους εραστές. Μιλώ και για την αγάπη που κρύβεται σε μικρές, απλές, καθημερινές κινήσεις ή συνήθειές μας.

Μιλώ για την αγάπη που κρύβεται στην υπομονή όταν γινόμαστε ακροατές σε όποιον θέλει να εκφραστεί αλλά διστάζει. Μιλώ για την αγάπη που κρύβεται σε μαγικές λέξεις όπως συγγνώμη, ευχαριστώ, παρακαλώ.

Μιλώ για την αγάπη της προσφοράς χωρίς την αναμονή της ανταπόδοσης. Η αγάπη κρύβεται στην ευγενική μας συμπεριφορά απέναντι σε όσους θα ήθελαν να μας δουν θυμωμένους.

Η αγάπη κρύβεται στη συγχώρεση σε όποιον μας έβλαψε ενώ θα μπορούσαμε να ανταποδώσουμε. Με τον τρόπο αυτό γεμίζουμε ηρεμία όσο περίεργο κι αν φαίνεται.

Με τη δύναμη της αγάπης μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Ποια κακία και ποιο μίσος δίνουν ψυχική ηρεμία; Η αγάπη δίνει ζωή. Η αγάπη είναι ζωή. Άρα γίνεται να ζεις χωρίς ν’αγαπάς;



Exit mobile version