Κάποιοι άνθρωποι, έρχονται στη ζωή σου για να μείνουν

Γράφει ο Κώστας Ανδρεόπουλος.

Άνθρωποι έρχονται, άνθρωποι φεύγουν, κάποιοι μένουν για πολύ, άλλοι για λίγο και κάποιοι λίγοι, ελάχιστοι, για πάντα. Με άλλους χάνεσαι για κάποιο χρονικό διάστημα και ύστερα ξανασμίγεις, συνήθως με απροσδόκητο τρόπο, με άλλους διαπληκτίζεται, ώσπου να έρθει η ρήξη και η αποχώρηση, με άλλους πάλι όσο και να τσακωθείς πάντα πίσω θα γυρνάς και θα γυρνάνε.
Φιλίες, σχέσεις ερωτικές, συγγενικές, όλοι άνθρωποι που μπήκαν στη ζωή μας, κύκλοι που ολοκληρώνονται και κύκλοι που μένουν μισοί, αναμένοντας να ολοκληρωθούν κάποια στιγμή.

Όλες οι σχέσεις, όμως, κάνουν έναν κύκλο, οι πιο πετυχημένες ολοκληρώνουν τον κύκλο τους όταν ολοκληρωθεί και ο κύκλος της ζωής. Είναι οι σχέσεις που έχουμε με τα παιδιά μας, με τους γονείς μας, με κάποιους καλούς μας φίλους και φυσικά με τον άνθρωπο της ζωής μας. Άσχετα με τα σκαμπανεβάσματα που υπάρχουν σε αυτές τις σχέσεις, υπάρχει κάτι πολύ δυνατό, είναι κάτι που δεν παραλληλίζεται εύκολα με κάτι. Δεν το λες συναίσθημα, δεν μπορείς να το πεις συνήθεια, δεν είναι ανάγκη. Είναι κάτι που το νιώθεις μέσα σου, είναι κομμάτι του “είναι” σου, είναι “λίγο” απ’την ψυχή σου.

Με εκείνους τους ανθρώπους, το ξέρεις! Ξέρεις ότι η ταύτισή σας ξεπερνά τα πλαίσια του φυσιολογικού και αισθάνεσαι πως επικοινωνείς πραγματικά μαζί τους. Γνωρίζεις ότι ψυχανεμιζόσαστε ο ένας τον άλλον και πριν προλάβει να ολοκληρώσει φράση ή σκέψη ο ένας, έρχεται και την σφραγίζει ο άλλος! Καταλαβαίνει τι σκέφτεσαι, τι νιώθεις, πως το νιώθεις και ίσως τι σε οδήγησε στο σημείο να αισθάνεσαι έτσι.

Και εκεί σαστίζεις, αναρωτιέσαι πως μπορεί να τα καταφέρνει τόσο καλά και να σε “ξεκλειδώνει” με τέτοια ευκολία! Ίσως να έχετε κοινά βιώματα, πιθανόν πανομοιότυπη αντίληψη και κρίση.
Όπως και να έχει, εκείνος ο άνθρωπος που τα καταφέρνει τόσο καλά μαζί σου, έχει μία ασυνείδητη αποστολή να φέρει εις πέρας απέναντι σου.

Εκείνος ο άνθρωπος ήρθε στη ζωή σου για να αφήσει κάτι, να σου αφήσει τόσο όσο, ώστε να σε αφυπνίσει ή ακόμη και να σε αλλάξει, προτρέποντας σε χωρίς να το θέλει, να αποκτήσεις μία διαφορετική οπτική γωνία ή ακόμη και να αναθεωρήσεις “πιστεύω” και αντιλήψεις, που είχες για οδηγό χρόνια ολόκληρα. Αυτός ο άνθρωπος και ο κάθε άνθρωπος που περνά από τη ζωή μας, μας αφήνει κάτι και παίρνει κάτι, όμως ο συγκεκριμένος ήρθε για να σε ταρακουνήσει για τα καλά!
Εκείνος, ήρθε για να σου δώσει περισσότερα από ότι θα λάβει από εσένα, μοιάζει σταλμένος από τον Θεό, για να σου μεταφέρει το μήνυμα Του.

See Also

Και έτσι είναι! Μέσω αυτού του ανθρώπου θέλει να σου δείξει αυτό το “κάτι άλλο”, το κάτι διαφορετικό, που εσύ για χρόνια αγνοούσες ή δεν διέκρινες ποτέ, θέλει να σου δείξει έμπρακτα πώς το ό,τι πίστευες μέχρι εκείνη τη στιγμή, βρισκόταν στα όρια της λήθης ή ακόμη και της ψευδαίσθησης. Σου λέει πως ήρθε η ώρα για αλλαγή, για την δική σου αλλαγή! Μην τον αγνοήσεις.. Και να θελήσεις να το κάνεις, θα είναι αδύνατον! Εκείνος ο άνθρωπος θα σε στιγματίσει!

Κάθε άνθρωπος που μπαίνει στη ζωή μας έχει ένα σκοπό, να μας διδάξει κάτι, να μας δώσει ή να μας αφήσει κάτι. Είναι και κάποιοι άνθρωποι όμως που έρχονται για να μας τα αλλάξουν όλα!
Στον ερχομό τους, θα τους καταλάβεις..View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top